Hlavní obsah

Ve Spartě trénoval se Ščasným, Holoubkem a Radou. Velká zkušenost, říká Hejkal po návratu do Teplic

Teplice

Fotbalový kouč Stanislav Hejkal poznal první ligu z trenérské lavičky Kladna, Teplic, a především pražské Sparty, kde byl během dvou a půl roku postupně asistentem Zdeňka Ščasného, Davida Holoubka a do konce loňské sezóny Petra Rady. Po nástupu nového trenérského štábu na Letné se vrátil do Teplic, kde je momentálně hlavním trenérem tamní juniorky. „Na Spartě to byla velká zkušenost,“ říká Hejkal v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Hejkal (vpravo) během angažmá ve Spartě s Petrem Radou.

Článek

Nelze se nezeptat, jak vzpomínáte na letenské angažmá?

Těžko se o tom vypráví někomu, kteří tam nebyli. Musí se zažít systém a organizace vést Spartu Praha, která je fenoménem. Jsem rád, že jsem to poznal. Ve Spartě pracujete s nejlepšími hráči a trenéry v republice. Každý z nich má svoje odlišnosti a vážím si toho, že jsem mohl získat nové zkušenosti. Nejen z pohledu české ligy, ale i co se týče startů v Evropské lize.

Jste v kontaktu se svými bývalými spolupracovníky ze Sparty? Ščasný je od ledna na Letné sportovním manažerem, Holoubek trenérem Slovanu Liberec a Petr Rada vede Jablonec.

Voláme si, ale soustřeďuji se na angažmá v Teplicích. Začínám tady sedmý rok se zmíněnou přestávkou ve Spartě.

Máte při trénování juniorky vazbu i na prvoligové teplické áčko?

S hlavním koučem Danielem Šmejkalem sedíme spolu v kanceláři. Když se mě zeptá, řeknu mu svůj názor. Konzultujeme věci společně.

A promítá se činnost juniorského celku také do ligového kádru?

Momentálně pracujeme jen s dvanácti hráči, protože tři další jsou právě s áčkem na soustředění na Kypru. Dá jim to více než příprava s juniorkou. Jsme rádi, že mají tu možnost a čekáme, až se vrátí. O juniorku se stará i vedoucí mužstva ligového áčka Pavel Verbíř, který je tady potřeba, a není s prvním týmem na Kypru.

Nelákává vás znovu působení na prvoligové lavičce?

V současné době pracuji s teplickou juniorkou a tak to necháme být.

Reklama

Související témata: