Hlavní obsah

Luts opouští Ďolíček, jeho novou adresou budou Teplice

Teplice
Aktualizováno

Probíhající ročník fotbalové ligy ještě neskončil, ale Teplice již hlásí první posilu pro příští sezónu. Na Stínadla přichází po konci smlouvy estonský záložník Siim Luts z Bohemians Praha 1905. V Ďolíčku strávil poslední dva roky. Na Stínadlech podepsal dvouletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Siim Luts v dresu Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Estonský reprezentant už nezapadal do plánů trenéra Martina Haška. Proto navlékne žluto-modrý dres.

"Jde o zkušeného hráče, který už je adaptovaný v českých podmínkách. Věříme, že nám pomůže," avizuje pro klubový web teplický sportovní ředitel Jakub Dovalil.

Devětadvacetiletý Siim Luts nejčastěji nastupuje na levé straně záložní řady, ale umí zaskočit také napravo či pod hrotem. V české nejvyšší soutěži odehrál 34 utkání a připsal si šest gólových asistencí. Předtím patřil mezi hvězdy estonské ligy, kde nastupoval za Floru Tallinn, Viljandi a Levadii Tallinn. Ve 146 zápasech tam nasbíral 33 branek a 27 asistencí.

„Siim je spokojený, zájem Teplic cítil již delší čas. Těší se na novou výzvu. V Česku je spokojený. Doma je za hvězdu, v Estonsku je česká liga vysoce hodnocená," poukazuje Filip Zíka, hráčův agent ze společnosti Global Sports.

Reklama

Související témata: