Hlavní obsah

Slavia zaskočila Spartu! V bitvě o Coufala nyní sešívaní vedou

Liberec/Praha

Tohle je zvrat, jaký se nečekal. Už to vypadalo, že kapitán Liberce Vladimír Coufal podepíše smlouvu na Letné. Jenže definitivní uzavření transferu se protahovalo, čehož Slavia využila. Sešívaní razantně znovu vstoupili do hry o pravého obránce a podle informací Sport.cz má nyní 25letý bek do Edenu blíž. Přestože nic hotového ještě není a rozhodnout se má až po středečním utkání reprezentačního týmu s Nigérií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal z Liberce na archivním snímku společně s bývalým sparťanským útočníkem Kehinde Fataiem. Bude to právě Sparta, kam Coufal přestoupí?

Článek

„Dokud nebude nic podepsáno, nebudu to komentovat," vzkázal jen Vladimír Coufal, který se momentálně připravuje v Rakousku s národním týmem na středeční přípravný zápas s Nigérií.

Ve Slavii by každopádně navázal na spolupráci s realizačním týmem v čele s Jindřichem Trpišovským a sportovním ředitelem Janem Nezmarem. Potkal by se i s bývalými spoluhráči gólmanem Ondřejem Kolářem a parťáky z defenzívy Lukášem Pokorným a Ondřejem Kúdelou. Rovněž by ho čekaly boje o Ligu mistrů.

Přesto měla Sparta nad svým odvěkým rivalem dlouho navrch. Už bylo dohodnuté, že pod Ještěd poputují milióny korun, ve hře byly i hráčské kompenzace.

Odchod je na spadnutí

Jisté je zatím pouze to, že na devadesát devět procent Coufal Liberec opustí, přestože s ním má smlouvu uzavřenou až do roku 2020.

„Vláďa Coufal podával dlouhodobě výborné výkony, je o něho zájem a on sám projevil přání přestoupit. Kam přestoupí a kdo by mohl být jeho případnou náhradou, je zatím předčasné komentovat," vysvětlil aktuální situaci ředitel Slovanu Libor Kleibl.

Namířeno z Liberce měl Coufal již několikrát. Naposledy v zimní pauze, kdy ho na stadiónu U Nisy v utkání s Olomoucí na vlastní oči sledoval trenér Sivassporu. Z očekávaného transferu nakonec sešlo.

Pod Ještěd Coufal zamířil v roce 2012 z Hlučína jako náhrada za Thea Gebre Selassieho, jenž po zisku titulu přestoupil do Werderu Brémy. Už tehdy ho pražská Sparta testovala, nakonec však Coufal přestoupil na sever Čech. A teď to vypadá, že Letenští Coufala nezískají ani napodruhé.

Reklama

Související témata: