Hlavní obsah

Beckham v létě odejde z Realu Madrid do Los Angeles

MADRID

David Beckham v létě ukončí své čtyřleté působení v Realu Madrid a zamíří do Spojených států, kde bude pokračovat ve fotbalové kariéře v týmu Los Angeles Galaxy. Jednatřicetiletý záložník, o jehož budoucnosti se bouřlivě spekuluje už několik týdnů, to řekl agentuře Reuters.

Článek

Bývalý kapitán anglické reprezentace působí v Realu od roku 2003, kdy přestoupil z Manchesteru United za 35 miliónů eur a podepsal čtyřletý kontrakt. Po příchodu trenéra Fabia Capella však na Beckhama zbývalo většinou jen místo na lavičce náhradníků. Přesto mu španělský klub v minulém týdnu nabídl prodloužení smlouvy o dva roky, Beckham se však rozhodl odejít.

Američané jej lákali už na podzim, v Los Angeles bude slavný hráč se závratnými příjmy z reklamních aktivit nablízku své fotbalové akademii. S týmem Galaxy má podepsat smlouvu na pět let a v Major League Soccer (MLS) se stane největší hvězdou od jejího vzniku v roce 1996.

V základní sestavě Realu jen sedmkrát

"Real mě v tomto týdnu požádal, abych se rozhodl o své další budoucnosti, a nabídl mi novou smlouvu. Po uvážení všech možností se svou rodinou a poradci, zda zůstat v Madridu, vrátit se do Británie, nebo si najít jiný evropský klub, jsem se rozhodl odejít do LA Galaxy a hrát od letošního srpna MLS," uvedl Beckham, otec tří synů s bývalou zpěvačkou Victorií.

Konec všem dohadům tak učinil den poté, co údajně kontrakt v Realu neprodloužil. To však kluboví představitelé i jeho agent následně dementovali. V základní sestavě se někdejší hvězda anglického fotbalu objevila jen sedmkrát z 25 podzimních zápasů a poslední kapkou zřejmě bylo to, že trenér Capello Beckhama nenominoval na dnešní zápas Španělského poháru proti Betisu Sevilla.

Beckham: Věřím, že Capello přinese klubu úspěchy

Zatímco v Manchesteru sbíral fotbalista trofeje v domácí soutěži a vyhrál s ním i Ligu mistrů, v Madridu na podobné úspěchy čekal marně. "Po zbytek této sezóny ale budu připravený odevzdat sto procent trenérovi, spoluhráčům i fanouškům. A věřím, že Fabio Capello přinese klubu úspěchy, které si opravdu zaslouží," uvedl Beckham v prohlášení.

Dveře do zámořské ligy mu otevřelo i nedávno přijaté pravidlo. Vedení MLS umožnilo od příští sezóny každému týmu soutěže koupit opravdovou hvězdu, jejíž plat se nebude započítávat do omezení, jež činí dva milióny dolarů na tým. Navíc 400 000 dolarů z gáže tohoto fotbalisty bude platit vedení soutěže, až zbytek bude mít na starosti klub.

Podle britských médií si slavný záložník během angažmá v kádru dvojnásobného amerického mistra Los Angeles vydělá více než 250 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články