Hlavní obsah

Slovácko je v semifinále fotbalového Tipsport Cupu

PRAHA

Fotbalisté Slovácka sice v ligové tabulce přezimují na posledním místě, ale v Tipsport Cupu se jim daří. Svůj čtvrtý zápas ve skupině D v Brně v neděli proměnili ve čtvrté vítězství a zajistili si jako první postup do semifinále. K němu má blízko i druholigový tým Bohemians 1905, který ve vršovickém derby ve skupině A na umělé trávě v Edenu zdolal Slavii 2:1.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Klokani" přehrávají ligové týmy jako na běžícím pásu. Po triumfu na halovém Víkendu šampiónů září i v Tipsport Cupu. Po Českých Budějovicích a Příbrami dnes zdolali i Slavii a o prvenství je může teoreticky připravit jen Viktoria Žižkov, která je však zatím bez bodu poslední.

Slávistický trenér Karel Jarolím poslal na hřiště oproti sobotnímu utkání s Českými Budějovicemi naprosto odlišnou základní jedenáctku, doplněnou dokonce několika juniory. Naopak Bohemians vzali jako obvykle duel velmi prestižně a nastoupili v nejsilnější možné sestavě.

"Klokany" poslal do vedení zkušený Dalibor Slezák, který tak oslavil dnešní 37. narozeniny. O dvacet let mladší Necid sice hned po změně stran hlavou vyrovnal, ale poslední slovo měl Bálek.

Slovácko deklasovalo domácí Brno

Ve skupině B v Mladé Boleslavi fotbalisté Jablonce pouze remizovali s druholigovou Vysočinou Jihlava 1:1. Soupeř začal lépe a už ve druhé minutě se trefil Faldyna k pravé tyči. Jablonec odpověděl vytrvalým tlakem, ale k vyrovnání mu nakonec pomohl až kuriózní gól o více než hodinu později. Jihlavský náhradní gólman Tulis vykopl míč od vlastní branky tak nešikovně, že nastřelil jabloneckého útočníka Svátka, a od něho se míč odrazil do branky.

Ve skupině D v Brně nejprve fotbalisté Olomouce remizovali s Artmedií Bratislava 2:2. Na gól olomouckého Onofreje odpověděli v rozpětí tří minut Ďurica a Oravec. Bod zajistil Sigmě až v nastaveném čase náhradník Vojtěch Schulmeister.

Fotbalisté Slovácka pak deklasovali domácí Brno 4:1 a vyhráli základní část bez ztráty bodu. Převahu přitom měli v celém zápase Brňané a také se ujali vedení zásluhou Pavlíka, jehož střelu ještě nešťastně tečoval Šuškavčevič. Pak už ale hosté trestali hrubky v obraně. Racko, Brožík, Kaspřák a Šturma stanovili končený výsledek.

Výsledek - skupina A:
Slavia Praha - Bohemians 1905 1:2 (0:1)
Branky: 49. Necid - 42. Slezák, 65. Bálek. Rozhodčí: Příhoda. Diváci: 750.
Výsledek - skupina B:
Vysočina Jihlava - Jablonec 1:1 (1:0)
Branky: 2. Faldyna - 64. Svátek. Rozhodčí: Mencl. Diváci: 80.
Výsledek - skupina D:
Artmedia Bratislava - Sigma Olomouc 2:2 (0:1)
Branky: 59. M. Ďurica, 61. Oravec - 13. Onofrej, 90. V. Schulmeister. Rozhodčí: Kubáň. Diváci: 50.
FC Brno - FC Slovácko 1:4 (1:2)
Branky: 13. Pavlík - 27. Racko, 38. Brožík, 48. Kaspřák, 73. Šturma. Rozhodčí: Goňa. Diváci: 250.

Reklama