Hlavní obsah

S Bohemians bude hrát finále Tipsport Cupu Slovácko

PRAHA

Fotbalisté FK Teplice neobhájí loňské prvenství v zimním turnaji Tipsport Cup. Severočeši prohráli v semifinále na umělé trávě v Edenu s posledním mužstvem ligové tabulky 1. FC Slovácko až po střelbě penalt 1:3. O prvenství bude Slovácko bojovat s Bohemians 1905, druholigový tým zdolal Mladou Boleslav 2:1 a po výhře na lednovém halovém turnaji v Sazka Areně sahá po dalším triumfu.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Vstup do boje o finále vyšel lépe Bohemians 1905. Již ve čtvrté minutě unikl po pravé straně Matúš, jeho centr prošel až na druhou stranu vápna, kde volný Hašek bez problémů otevřel skóre. O pět minut později mohl Kotyza zvýšit, ale jeho ránu z voleje Kučera vyrazil. Mladoboleslavští bez většiny hráčů prvního mužstva, kteří jsou již na soustředění na Kypru, působili zakřiknutě a soupeř je přehrával hlavně důrazem.

Přesto měl Vizingr blízko k vyrovnání, ale jeho pohotová střela šla vedle. Na druhé straně promarnil jasnou šanci Lukáš. Po změně stran v 69. minutě si Brezinský přidržel ve vápně Moravce, brankář Sňozík při penaltě poslal kolegu Kučeru na druhou stranu a prakticky rozhodl. Hosté kontrovali čtvrt hodiny před koncem, kdy po úniku Sedláčka snížil Mikolanda. Boleslav mohla i vyrovnat, v 89. minutě vyběhl Sňozík hodně daleko za velké vápno, ale Žáček poslal míč vedle opuštěné branky.

"Výborně jsme začali, jen je škoda, že z řady šancí jsme nepřidali druhý gól. Mohli jsme zápas odehrát ve větším klidu. V závěru nám již docházely síly a soupeř nás začal přehrávat. Postup do finále nepřeceňuji, ale určitě je to pro nás velký úspěch," řekl kouč vítězů Zdeněk Busta.

Bohemians 1905 - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Branky: 4. Hašek, 70. Sňozík z pen. - 75. Mikolanda. Rozhodčí: Jech - Kocourek, Jílek. Diváci: 700.
Sestava Mladé Boleslavi: Kučera - Krátký, Rolko, T. Brezinský, Kalíšek - Vaculík, Mrvík (56. Gögh), Brunclík (70. Žáček), Vajgl (63. Sedláček) - Mikolanda, Vizingr. Trenér: Kokoška.

Druhý dnešní zápas nepostrádal kvalitu, ale šancí viděli diváci minimum. V úvodu po chybě v teplické rozehrávce získal míč Ivana, přiťukl jej Zeherovi, který šel sám na brankáře Slavíka, ale Merzič ho stačil vytlačit ze střeleckého úhlu. Na druhé straně pálil z dobré pozice Fenin vedle, cíl minula i technická střela Zehera.

I druhý poločas byl vyrovnaný a hrálo se především ve středu pole. Trochu aktivnější byly Teplice, hosté více spoléhali na rychlé brejky, ale prakticky se k nim nedostali. Dvanáct minut před koncem si pohrál s obranou Slovácka Džeko, ale technickou střelu Ohněníka stačil gólman Drobisz bravurně vytáhnout nad břevno, takže branky ze hry se diváci nedočkali.

V podání Teplic na ni pak v rozstřelu čekali až do čtvrté série, když neúspěchem skončily pokusy Verbíře, Valenty a Kaufmana. Na druhé straně byli úspěšní gólman Drobisz a Kaspřák, a když se nemýlil také Ineman, mohl se moravský celek radovat z postupu.

FK Teplice - 1. FC Slovácko 0:0, na penalty 1:3
Penalty proměnili: Džeko - Drobisz, Kaspřák, Ineman. Neproměnili: Verbíř, Valenta, Kaufman - Brožík. Rozhodčí: Jílek - Kocourek, Jech. Diváci: 500.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein (46. Valenta), Merzič (46. Pimpara) - Doležal (46. Verbíř), Sabou (46. Dragoun), Dort, Jirsák - Fenin (60. Džeko), Ohněník. Trenér: Bartl.
Slovácko: Drobisz - Lysoněk, Ineman, Šuškavčevič, Kaspřák - Racko (46. Koukal), Němčický, Kúdela, Šturma (72. Kubáň) - Ivana (46. Brožík), Zeher. Trenér: Malura.
Nedělní program:
10:30:o 3. místo: FK Mladá Boleslav - FK Teplice
14:00:finále: 1. FC Slovácko - Bohemians 1905

Reklama