Hlavní obsah

Šéf FIFA Blatter se ohradil proti nařčení z korupce

CURYCH

Prezident FIFA Sepp Blatter se ohradil proti nařčení, že bral úplatky. Do spojitosti s možnou korupcí se dostal kvůli vyšetřování bankrotu marketingového partnera světové fotbalové federace, společnosti ISL/ISMM, která prodávala televizní a sponzorská práva na mistrovství světa 2002 a 2006.

Foto: francetelecom.com

Při vyšetřování bankrotu společnosti ISL/ISMM, která prodávala televizní a sponzorská práva na MS 2002 a 2006, se objevilo podezření z korupci.

Článek

"To je čirá provokace, kterou nebudu na tiskové konferenci tolerovat," rozlítil se v pátek Blatter podle agentury AP na setkání s novináři po zasedání výkonného výboru FIFA, když se ho jeden z reportérů zeptal, zda někdy od zástupců marketingové společnosti přijal úplatek.

"Nikdy v životě jsem nebral peníze od jiných lidí než od těch, pro které jsem legitimně pracoval. Státní zástupce nás navíc ujistil, že vyšetřování se netýká nikoho z FIFA," dodal Blatter.

Švýcarský týdeník Sonntags Zeitung nicméně napsal, že do kauzy je zapleten i vysoce postavený funkcionář fotbalové federace, který měl údajně dostat úplatek 1,5 miliónu eur.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články