Hlavní obsah

Leedsu hrozí, že třetí ligu začne s bodovým odpočtem

LONDÝN

Slavný fotbalový klub Leeds United, který v sobotu prakticky sestoupil z druhé anglické ligy, by mohl začít příští sezonu s bodovým odečtem. Hrozí mu totiž trest od Fotbalové asociace za to, že sobotní duel s Ipswichem musel být na půl hodiny přerušen kvůli fanouškům, kteří vtrhli na hřiště.

Foto: sports.mweb.co.th

Ilustrační foto.

Článek

"Něco takového je nepřípustné. Zahájili jsme vyšetřování a všichni zodpovědní za to, co se stalo, budou přísně potrestáni," prohlásil mluvčí soutěže John Nagel s tím, že Leedsu hrozí i případný odečet bodů.

Rozzuření fanoušci Leedsu vtrhli na hřiště v 88. minutě, když hostující Alan Lee vyrovnal na 1:1 a vzal tak domácímu celku, který ještě před šesti lety hrál v semifinále Ligy mistrů, šanci na reálnou záchranu. V posledním kole by totiž musel klub z Elland Road vyhrát minimálně o osm gólů a Hull, který je na poslední nesestupové příčce, prohrát.

Hráči obou celků se museli před příznivci utéct schovat do šaten a zápas pokračoval až po půl hodinové pauze. "Nemělo se vůbec znovu hrát. Kdysi se mi něco podobného stalo ve West Hamu a utkání bylo ukončeno a dohrálo se jindy. Jediné štěstí, že se nikomu z hráčů nic nestalo. To bych si pak šel dost razantně promluvit s rozhodčím," řekl kouč Ipswiche Jim Magilton BBC.

Reklama