Hlavní obsah

Kozáčik na Letné podepsal, už je hráčem Sparty

PRAHA

V pondělí odpoledne se stal s konečnou platností brankář Matúš Kozáčik hráčem pražské Sparty. Slovenský gólman s reprezentačními zkušenostmi přišel z konkurenční Slavie, která v letošním letním přestupovém období získala ke své brankářské jedničce Michalu Vorlovi i Martina Vaniaka.

Foto: www.sparta.cz

Matúš Kozáčik krátce po podpisu smlouvy se Spartou

Článek

V neděli se na podmínkách kontraktu domluvily obě pražská 'S' a v pondělí podepsal tříletou smlouvu slovenský brankář.

"Jsem velice rád, že o mě Sparta projevila zájem. Ve Slavii jsem v poslední době neměl ideální postavení a věřím, že změna dresu mi prospěje a pomůže i Spartě. Jsem připraven na velkou konkurenci a do Sparty se těším," prohlásil krátce po podpisu smlouvy <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=564&amp;teamId=2000005&amp;playerId=2000471',event)">Kozáčik</span>.

Konkurenci zvýšila i nová posila Vaniak

Kozáčika vyhnal z pozice jedničky ve slávistickém dresu Michal Vorel, v jarní části nastoupil slovenský gólman pouze k jedinému utkání. V letním přestupovém období navíc pražský klub posílil i Martin Vaniak z Mostu, který ještě zvýšil konkurenci mezi tyčemi.

Slovenský brankář přišel do Slavie před pěti lety z Košic a brzy se stal jedničkou v týmu, ale pod vedením Karla Jarolíma kryl pouze záda Michalu Vorlovi. Začalo se spekulovat o jeho přestupu. Nejčastěji se hovořilo o některém z anglických klubů. Ty však vyčkávaly na konec podzimní části ligy, kdy Kozáčikovi končilo angažmá.

Ani ve Spartě nemá jistotu jedničky

Nyní čeká třiadvacetiletého gólmana boj o pozici jedničky v mistrovském týmu. Nejžhavějším kandidátem na tento post je totiž navrátilec Tomáš Poštulka. V týmu jsou i nadějní Zdeněk Zlámal a Tomáš Grigar.

<span>“My jsme v součinnosti s trenérem chtěli řešit situaci brankářů, která nebyla zcela ideální. Příchodem Kozáčika jsme zvýšili konkurenci a v závislosti na přestupu slovenského reprezentanta se budou dít i další pohyby v kádru Sparty,” řekl Lukáš Přibyl, ředitel komunikace Sparty.</span>

Reklama