Hlavní obsah

Stoper Krmaš se na tři roky upsal německému Freiburgu

FREIBURG

Obránce Pavel Krmaš opouští první fotbalovou ligu. Sedmadvacetiletý teplický stoper se dnes dohodl na přestupu s druholigovým německým Freiburgem, kde podepsal smlouvu na tři roky. ČTK o tom informoval hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Článek

Krmaš sice v Teplicích vytvořil novou stoperskou dvojici s Petrem Lukášem, ale od klubu měl slíbeno, že mu v případě zajímavé nabídky nebude bránit v přestupu. Defenzivní fotbalista, který nasbíral v české nejvyšší soutěži 118 startů a vstřelil deset branek, si tak v sedmadvaceti letech poprvé vyzkouší zahraniční angažmá.

S ambiciózním Freiburgem si může zahrát i bundesligu. Jeho novému zaměstnavateli totiž na jaře jen těsně unikl postup do nejvyšší soutěže a vysokými ambicemi se netají ani letos.

Krmaš se stal druhým teplickým hráčem, který v krátké době zamířil do Německa. Na začátku letní přestávky odešel za více než 100 milionů korun do Wolfsburgu kanonýr Edin Džeko, brzy navíc může do bundesligy přestoupit i hvězda světového šampionátu hráčů do 20 let Martin Fenin, o nějž se zajímají Brémy.

Reklama

Související témata: