Hlavní obsah

Leotar překvapil slávisty rozestavením

PRAHA

Hodně překvapení byli fotbalisté Slavie Praha rozestavením borců Trebinje v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů. Mužstvo z Bosny a Hercegoviny použilo netradiční styl s třemi obránci a pěti záložníky, s čímž se svěřenci Miroslava Beránka dlouho nedokázali vyrovnat.

Foto: ČTK

Pavel Kuka (vlevo) ze Slavie stíhá Zdravka Sarabu z Leotaru Trebinje.

Článek

"Měli jsme s nimi problémy, protože nás přečíslovali. Mají navíc kvalitní fotbalisty, kteří dokázali obejít hráče v soubojích jeden na jednoho. Neměli jsme je nechat vyrovnat. Tři minuty před přestávkou by se něco takového Slavii nemělo stávat," posteskl si po utkání slávistický záložník Patrik Gedeon.

Jeho tým hraje pravidelně se čtyřmi záložníky, ale na způsob hry Leotaru měl být připraven. Vždyť Pražané měli pozorovatele na obou zápasech 1. kola Ligy mistrů, v němž Leotar přešel přes lucemburský Grevenmacher. "Na začátku jsme jen honili hráče a špatně jsme je zachytávali. Pak jsme na to sice zareagovali, ale udělali jsme pár chyb a inkasovali jsme gól. Dostali jsme se do křeče a pomohl nám z toho až poločas a změna rozestavení," podotkl Richard Dostálek, který vstřelil vítězný gól.

Korektury o přestávce

Trenér Miroslav Beránek udělal v přestávce několik korektur v sestavě a změnil rozestavení. Inkasovaný gól ho mrzel. "Naši střední obránci neměli dobré postavení. Na to, jak míč letěl dlouho, na něj určitě měli reagovat. Potíže nám dělala především trojice ve středové řadě, kterou jsme nedokázali eliminovat, a centry od krajních obránců křížem na střed," sypal problémové momenty Slavie.

Po korekturách a rychlém gólu už se Slavii hrálo mnohem jednodušeji. Existovalo prakticky jediné mužstvo. "Před gólem jsem volal na Adauta, tomu se na zadní tyč nechtělo, tak jsem se šel prosadit. Byl jsem ve správnou chvíli na správném místě. Gól je asi hodně zlomil. Když vyrovnali a diváci je povzbuzovali, byli pozitivně naladění, že to otočí. Po inkasovaném gólu se pak špatně hraje," mínil Dostálek.

"Řekli jsme si, že budeme hrát trochu jinak a v závěru jsme měli šance zvýraznit výsledek. Hráli jsme také 3-5-2 a v podstatě se soupeř nedostal do žádné šance," všiml si Gedeon a pochvaloval si výhru. "I když je nesmíme podcenit, je to dobrá výchozí pozice do odvety," řekl záložník Slavie.

Zkušená Slavia

Trenér Leotaru Trebinje Mile Jovin podotkl, že vítězství Slavie bylo zasloužené. "Mrzí mě, že jsme dobrý výkon nepodpořili proměňováním vyložených šancí. Slavia ukázala svou zkušenost velmi dobrého týmu evropského formátu. Přestože jsme prohráli, nadějí na postup do třetího předkola Ligy mistrů se nevzdáváme," ohlédl se za utkáním Jovin.

Reklama

Související témata: