Hlavní obsah

Chvalovský je zpátky, o Francii mluvit nechce

PRAHA

Pro většinu to byl lehký šok. Do branky fotbalistů Blšan se totiž v sobotním utkání se Slavií postavil Aleš Chvalovský. Gólman, který za Blšany v přípravě neodchytal jediný zápas, se totiž nečekaně vrátil z angažmá ve druholigovém francouzském Rouenu, které mu nakonec nevyšlo.

Foto: archiv

Aleš Chvalovský

Článek

"Jsem hráč Blšan, mám tady pořád smlouvu," říkal syn bývalého předsedy fotbalového svazu. "Přestupní termín končí až posledního srpna, tak uvidíme," nechával si pootevřená vrátka. K námluvách s Rouenem se nehodlal konkrétně vyjadřovat, stejně jako k tomu, zda přestupu zabránily údajné finanční problémy klubu. "O Francii mluvit nechci, teď zůstávám v Blšanech."

Nastoupí už proti Slavii

V novém působišti prý jen trénoval, ale nechytal jediný zápas. Domů se vrátil ve čtvrtek v noci a po pátečním tréninku mu blšanský kouč Günter Bittengel oznámil, že v sobotu bude proti Slavii chytat. "Byl jsem rád, nečekal jsem to," přiznal člen loňského zlatého týmu z ME hráčů do 21let.

I když v Blšanech vůbec neabsolvoval letní přípravu, během níž se mužstvo notně obměnilo, nepovažoval to za velký handicap. "Neznal jsem asi jen čtyři kluky, je to v pohodě."

Návrat 24letého gólmana přivítal především Bittengel. "Post brankáře pro nás byl dost ožehavý, proto mě zpráva, že se Aleš vrací, moc potěšila. Doufám, že zůstane a pomůže nám. Musíme bojovat o každý bod a zvyknout si na Příbram, kde teď budeme hrát domácí zápasy," uvedl kouč.

Reklama

Související témata: