Hlavní obsah

Bohemians 1905 chtějí na lavičku zlínského kouče Hoftycha

ZLÍN

Vedení Bohemians 1905 chce po sestupu do druhé fotbalové ligy angažovat trenéra Pavla Hoftycha, který už v Tescomě Zlín požádal o předčasné rozvázání smlouvy. V osmém celku uplynulého ročníku nejvyšší soutěže má kontrakt ještě na příští sezonu.

Článek

"Konečné stanovisko našeho klubu projednáme příští úterý na zasedání představenstva. Současně nyní jednáme s majitelem zlínského klubu Zdeňkem Červenkou a také se zástupci Bohemians 1905," uvedl v prohlášení předseda představenstva Tescomy Ladislav Valášek.

Hoftych považuje nabídku vršovického klubu za lákavou navzdory sestupu do druhé ligy. "Hlavně z pohledu budoucnosti, neboť tým má záměr se po roce do nejvyšší soutěže vrátit. Klub má ohromnou tradici i velké zázemí fanoušků. Věřím, že jednání obou klubů dospějí ke zdárnému konci," řekl Hoftych s tím, že touží po změně. "Ve Zlíně jsem s malou přestávkou během působení ve Slovácku už od roku 1999," uvedl.

Fotbalisty Bohemians 1905 vedl od začátku sezóny Zbyněk Busta, 10. dubna jej u posledního týmu tabulky vystřídal Michal Zach. Ani jemu se už ale tým nepodařilo "klokany" zachránit v první lize.

Reklama

Související témata: