Hlavní obsah

Chovanec a Kotrba jdou proti svým bývalým týmům

PRAHA

Šlágrem 3. kola fotbalové Gambrinus ligy by měl být sobotní duel mezi Marilou Příbram a pražskou Spartou před kamerami TV Nova. Pikantnost duelu dává nejen skutečnost, že Jozefa Chovance působil na Letné a Jiří Kotrba naopak v Příbrami, ale i fakt, že domácí se musí obejít bez potrestaných opor - exsparťanů Svobody a Zavadila.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Příbramský Marek Kulič (vlevo) bojuje s Tomášem Hunalem z Teplic.

Článek

"Nepopírám, že to je oslabení a citelný zásah do sestavy. Přesto nemáme nejmenší důvod k pesimismu. Hostíme mistra, s nímž jsme v minulém ročníku neprohráli. Sparta je pro hráče vždycky velkou motivací a stejné je to i nyní. Na bojovnost a nasazení spoléhám. Na zápas se těší celý region, určitě budeme mít velkou podporu," řekl Právu Jozef Chovanec, trenér Marily, která doma neprohrála už čtrnáctkrát po sobě a střeleckou fazónu, zdá se, už chytil i kanonýr Siegl, kdysi rovněž opora Sparty.

"Na citové vazby k Příbrami se nemohu ohlížet. Teď je to soupeř jako každý jiný a my tam pojedeme s cílem vyhrát. Marila je nepříjemná a agresivní, na což jsme na jaře doplatili dlouhodobým zraněním Juna," uvedl kouč Sparty Jiří Kotrba.

"K potrestaným hráčům Příbrami se nebudu vyjadřovat, stejně jako k tomu, jestli to je výhoda nebo ne. Jen se musím smát tomu, jak na nás svádějí, že jsme si to takhle zařídili. Na druhou stranu je dobré, když si soupeři myslí, že fenomén Sparty takhle funguje a máme takovou sílu," dodal trenér Pražanů. Poslední vzájemné duely obou týmů končily nerozhodně.

Slavia s rezervou

Druhý český aktér předkola Ligy mistrů, pražská Slavia, vyrukuje v sobotu večer na Zlín víceméně s rezervou. S žádostí o odklad utkání červenobílí neuspěli, a tak klíčové hráče, jak naznačil trenér Miroslav Beránek, pošetří na úterní boj v evropské klubové soutěži s Vigem. Gólman Černý drží neprůstřelnost už 365 ligových minut.

"Musíme především eliminovat sílu Slavie ve středu hřiště," nekalkuloval trenér Vlastislav Mareček s oslabením soupeře.

Reklama