Hlavní obsah

Neklid v Bohemians: Kavalírek dostal padáka

PRAHA

Fotbalisté Bohemians sice vstoupili úspěšně do druhé ligy a vykročili tak za vytouženým návratem mezi elitu, ale v klubu to vře. Po čtvrteční mediální přestřelce se předseda představenstva Pavel Švarc rozhodl s okamžitou platností odvolat generálního ředitele klubu Jana Kavalírka. Jeho nástupcem vzápětí jmenoval Miloše Vobořila.

Foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Ředitele Bohemians Jana Kavalírka (na snímku) odvolal předseda představenstva Pavel Švarc z funkce.

Článek

Švarc odvolání Kavalírka potvrdil, bližší důvody ale zatím nechtěl říci. Kavalírek pro klubové internetové stránky prohlásil, že ho informace překvapila. "Nikdo mi nic nesdělil, pokud vím, tak představenstvo zasedá v úterý a valná hromada dokonce o dva dny později," divil se Kavalírek, který je současně místopředsedou představenstva.

Již delší čas se objevovaly spekulace, že mezi oběma nejvyššími muži v Dolíčku to neklape. Odvolání předcházela středeční Kavalírkova nabídka, že od Švarce koupí jeho většinový podíl. Švarc vlastní 83 procent akcií klubu, zbytek má Kavalírek společně s obchodním ředitelem Karlem Klímou.

Švarc to však ještě tentýž den odmítl s odůvodněním, že má s klubem velké plány a hodlá dál zůstat v jeho čele. Navíc připomněl, že Kavalírek mu už před měsícem slíbil, že ředitelský post dobrovolně opustí.

Reklama