Hlavní obsah

I syn si ráčil rýpnout, posteskl si po návratu domů Petr Rada

PRAHA

Doma si ho moc neužili. V pondělí večer přiletěl s českou fotbalovou reprezentací z evropského šampionátu, doma se objevil kolem deváté a už v úterý v pět ráno razil trenér Petr Rada z pražských Vokovic na Teplice, neboť se Severočechy zahajoval přípravu na ligový podzim. Hektika na druhou, ale žhavý kandidát na uvolněný post hlavního trenéra reprezentace si na zápřah nestěžuje.

Foto: archiv

Petr Rada

Článek

„A to jsme ještě s manželkou a synem probírali dlouho do noci mistrovství Evropy a hlavně zápas s Turky,“ přiznával potencionální uchazeč o funkci reprezentačního kouče, že doma se točila řeč hlavně kolem fotbalu a neskonalého zklamání, s nímž se z Rakouska vrátil a které hned tak nepřebolí. „Samozřejmě že mi manželka hned na uvítanou předhodila, že jsme to pěkně zpackali, ale pak už nás jenom litovala. Tedy, litovala hlavně hráče,“  pobavilo Radu.

I syn, který chytá za druholigovou pražskou Duklu, se z dovolené v zahraničí ozval. „A hned měl v telefonu také invektivu. Že prý se hádáme a já mu nadávám, když vyrobí v bráně Dukly nějakou minelu a jestli jsem si ráčil všimnout, že i tak vynikající gólman, jakým je Petr Čech, chybu udělá. Ale pak už nás také litoval a vykládal, jak moc držel palce,“ líčil dnes už bývalý asistent u národního týmu, co všechno se u Radů v pondělí večer probíralo.

Pochopitelně, i na reprezentaci u Radů řeč přišla, neboť rodina byla zvědavá, zda už s někým o působení u národního mužstva jednal a jestli by práci reprezentačního trenéra vzal. „I jim jsem opakoval to, co všem ostatním. Žádnou nabídku jsem nedostal, ale kdyby v příštích dnech přišla, kůži na trh klidně ponesu. Ale do práce u nároďáku bych si nikým mluvit nenechal! Teď jsou ale pro mě hlavní Teplice, takže se musím soustředit na práci tam,“ rázně utnul debaty pod rodinnou střechou Petr Rada.

Reklama

Související témata: