Hlavní obsah

Teplické představenstvo se právě usneslo: Radovi bránit nebudeme

Jednu jistotu potencionální uchazeč o místo trenéra české fotbalové reprezentace Petr Rada má. Na severu Čech by mu v odchodu k národnímu mužstvu nebránili. „Právě skončilo naše představenstvo, na němž jsme se shodli, že se zatím otázkami kolem kouče našeho klubu zabývat nebudeme, protože nás nikdo neoslovil. Ani Košťál ne. Kdyby však na Radu volba padla, bránit mu nebudeme,“ hlásil pro Sport.cz teplický šéf František Hrdlička.

Článek

To byste opravdu Radu uvolnili pro reprezentaci s tak lehkým srdcem, když je ligová sezóna na spadnutí?

Nikdy jsem nebránil hráčům, ani trenérům, aby šli za svým štěstím. To platí i o Petru Radovi. Nechávám všemu volný průběh.

Chcete tím naznačit, že už máte připravenu za Radu náhradu? Že máte vyhlédnutého trenéra, který by vaše mužstvo vedl v podzimní lize?

Náhradu musí mít člověk nachystanou vždycky, protože trenér je v mé fotbalové filosofii pokaždé sázkou do loterie.

Takže trenér Rada vám už naznačil, že je jediným, a vlastně posledním uchazečem o místo reprezentačního kouče?

Měli jsme spolu rozhovor, to nezastírám. Ale tvrdil, že ho nikdo neoslovil, s nikým nejednal a žádnou nabídku nedostal. Věřím mu, protože my v Teplicích jsme na tom stejně. Ani nás se nikdo na názor neptal.

A jaký je?

Že každý, kdo v situaci panující v našem fotbale po evropském šampionátu k reprezentaci půjde, je hrdinou. To jsem ostatně řekl i Radovi.

Šéfujete nejen fotbalovým Teplicím, ale jste i členem výkonného výboru ČMFS, který bude v úterý o novém trenérovi české fotbalové reprezentace rozhodovat. Opravdu si myslíte, že zůstane jen u jednoho jména? Že budete zvažovat pouze to, zda svěříte nároďák Radovi?

To vůbec ne. Jsem přesvědčen, že Košťál předloží alespoň tři jména, o nichž se budeme bavit. Nepředpokládám ale, že bychom hned v úterý o novém trenérovi české reprezentace rozhodli.

Určitě máte už teď informace, která trenérská jména vám budou předhozena...

Košťál mi nevolal, žádné sladké tajemství nesděloval, takže vím jen o trenérech, o nichž se spekuluje v novinách. A nad některými jmény se usmívám.

Připouštíte možnost, že by se v Košťálově výběru nakonec mohl objevit nějaký zahraniční trenér?

Možné je všechno. Postoupit na EURO 08, což já osobně považuji už samo o sobě za obrovský úspěch, stejně jako ztratit čtvrtfinále v poslední čtvrthodině. Klidně angažujme špičkového zahraničního kouče, dejme mu roční plat třicet miliónů, protože za nějakých dvě stě tisíc u nás dělat nebude, ale pak také svolejme zástupce krajů a okresů a sdělme jim, že krátíme dotace na jejich činnosti i třeba na mládež, protože jsme si pořídili trenéra z ciziny. Chtěl bych vidět toho hrdinu, který by před ně předstoupil.

Reklama

Související témata: