Hlavní obsah

Internacionál Vlk: Portugalci se mi líbí, ale postoupí Němci

PRAHA

Ví své. Před zápasem s českou reprezentací rozebral někdejší legionář ve službách FC Porto Lubomír Vlk hru Portugalců dokonale, ale ani jeho perfektní analýza Brücknerovu týmu nepomohla. Před čtvrtfinálovým duelem evropského šampionátu mezi Portugalci a Němci ví své také. „Samozřejmě že z hlediska fotbalové krásy a líbivosti bych přál postup Portugalcům, ale protože jsem realistou, sázím na Němce,“ vyslovil pro Sport.cz svou prognózu Lubomír Vlk.

Článek

Portugalci v základní skupiny dokonale naplnili všechno, co o nich fotbalový internacionál Lubomír Vlk věděl a jak jejich kvalitu a sílu odhadoval.

„I v defenzivě se hodně zlepšili, neboť brazilský trenér v portugalských službách Scolari na obraně v posledních dvou letech usilovně pracoval. Takové chyby, jako dřív, už Portugalci nedělají, takže góly se jim dávají těžce,“ utvrdil se Lubomír Vlk při sledování reprezentační jedenáctky země, kde sám tři roky hrál a jež mu zůstala blízká.

Portugalce limituje nervozita

Jeden handicap však podle někdejšího československého reprezentanta Portugalce dál limituje a proto jim před čtvrtfinálovým zápasem s Němci nevěří. „Když se utkání nevyvíjí plně podle jejich představ, padá na ně pořád nervozita. I v duelu s naší reprezentací to bylo za stavu 1:1 jasně vidět, bohužel jsme toho nebyli schopni využít. A to se nechal z míry vyvést třeba i Ronaldo, jemuž také pochodovaly nervy, takže se začal u postranní čáry rozčilovat a dohadovat s pomezním sudím,“ všiml si přímo z tribuny ženevského stadiónu Lubomír Vlk.

Němci se podle něho poučí daleko víc než my. „Takticky disciplinovanou hru, zdvojováním a ztrojováním obranných rolí a disciplinou portugalskou ofenzívu zbrzdí a nakonec soupeře přehrají. Budou na soupeře nachystáni, znervózní ho a nakonec do semifinále postoupí,“ je přesvědčen Vlk.

Individuální kvality Portugalcům nepomohou

Ani vysoké individuální kvality Ronalda, Deca, Simaa a spol. Portugalcům nepomohou. „To nebude zápas o jednom hráči, který by rozhodl. Už naši fotbalisté dokázali Ronalda vymazat a Němci to svedou ještě lépe. Inspirovali se a poradí si s Ronaldem i ostatními portugalskými hvězdami,“ je přesvědčen Vlk.

„Portugalský ofenzivní fotbal se mně samozřejmě moc líbí, ale kdybych měl ještě před zápasem radit sázkařům, favorizoval bych Němce. Na ně vsaďte,“ vyzývá fanoušky Vlk.

Reklama

Související témata: