Hlavní obsah

Liverpool prý pokukuje po Rosickém

LONDÝN

Trenér fotbalového Liverpoolu Gérard Houllier se podrobně zajímá o vývoj finančních potíží Dortmundu a zejména o to, jaký bude mít tato situace dopad na další působení Tomáše Rosického v německém klubu. Píše to dnes ve své rubrice nepotvrzených zpráv anglický list The Guardian.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

Podle klubových stránek lfconline.com je dokonce Houllier připraven při lednových přestupech dotáhnout Rosického příchod na Anfield Road. Podle jiných zdrojů zase francouzský kouč "Reds" už kontaktoval hráčského agenta Pavla Pasku, jehož je Rosický klientem stejně jako liverpoolští krajané Vladimír Šmicer a Milan Baroš.

Podle serveru football365.com je Houllier velkým fanouškem Rosického a pokukuje po něm už  dávno. Prázdná kasa Dortmundu, na který těžce dolehlo vyřazení v předkole Ligy mistrů, by proto pro něj mohla být vítanou příležitostí při lednových přestupech. Podle Guardianu se Rosický zdá být pro Liverpool perfektní a stejně jako český hráč i ostatní spoluhráči nejsou se situací v Dortmundu spokojeni.

V Dortmundu se bude měnit kádr

Rosického dny v německém týmu by mohly být sečteny poté, co dostal jako všichni ostatní hráči požadavek, aby přistoupil na snížení platu o pětinu. Pokud by se vedení s hráči nedohodlo, bude se muset prodávat, a Rosického jméno by se prý objevilo na seznamu. Rosického cena je podle tohoto zdroje sedm milionů liber, takže by Houllier musel někoho prodat, než by mohl vyhlédnutou akvizici získat.

Reklama

Související témata: