Hlavní obsah

Barcelona v divokém duelu přestřílela Mallorku, Real porazil v derby Atletico

PRAHA

Gólovou přestřelku přinesl ostře sledovaný zápas 10. kola španělské fotbalové ligy mezi Barcelonou a Mallorcou. Diváci viděli celkem šest gólů a nakonec výhru domácí Barcelony 4:2. Ta vede tabulku s 26 body, druhý Real Madrid vyhrál na hřišti Atletika 3:2 a je v tabulce o bod druhý.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Argentinský fotbalista Lionel Messi

Článek

Úřadující mistr se dostal na Nou Campu do vedení už v 11. minutě, kdy Ibrahimovic perfektní patičkou vyslal za obranu přesně zakončujícího spoluhráče Pedra. Za osm minut vyrovnal razantní "rybičkou" z rohového kopu obránce Nunes. Vedení vrátil domácím ve 40. minutě druhou brankou v zápase Pedro, který překonal pohotového hostujícího brankáře z velkého závaru až ze třetí dorážky.

Těsně před přestávkou zdvojnásobil náskok "Barcy" Henry, jenž po standardní situaci vstřelil hlavou první soutěžní branku v sezoně. Tři minuty před koncem zápasu proměnil penaltu střídající Messi a sedmým ligovým gólem se dotáhl na svého spoluhráče z útoku Ibrahimovice. Definitivní podobu výsledku dal v nastaveném čase Keita.

Vítězem madridského derby se stali fotbalisté Realu, kteří vyhráli na hřišti Atlétika 3:2 a s městským rivalem už neprohráli deset let. "Bílý balet", který nastoupil bez zraněného Cristiana Ronalda, vedl po první půli 2:0 díky brankám Kaká a Marcela. Když v 64. minutě přidal třetí gól střídající Higuaín, zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto.  Domácí ale do hry vrátilo vyloučení hostujícího obránce Sergia Ramose v 67. minutě. Atlético přesilovku využilo díky Diegu Forlánovi a Sergiu Agüerovi, kteří se trefili v rozmezí tří minut. Vyrovnávací branku už ale domácí, v jejichž dresu odehrál celý zápas Tomáš Ujfaluši, vstřelit nedokázali.  Atlético je v tabulce stále třetí od konce, Real ztrácí na druhém místě na vedoucí Barcelonu jeden bod.

La Coruňa zvítězila na hřišti Getafe 2:0, přestože dohrávala zápas bez dvou vyloučených fotbalistů. Skóre otevřel ve 13. minutě přesnou hlavičkou útočník Mista. Už během prvního poločasu přišli hosté o Rikiho, který dostal během šesti minut dvě žluté karty a musel předčasně do sprch. I v oslabení ale dokázali fotbalisté La Coruňi náskok zdvojnásobit, když se po hodině hry prosadil obránce Filipe. V závěru byl rovněž po dvou žlutých kartách vyloučen i záložník Sergio González, ale Deportivo dvoubrankové vedení udrželo.

Španělská fotbalová liga - 10. kolo:
Getafe - La Coruňa 0:2 (13. Mista, 58. Filipe), Tenerife - Málaga 2:2 (18. Martinez, 27. Alfaro - 29. Edinho, 77. López), FC Barcelona - Mallorca 4:2 (11. a 40. Pedro, 43. Henry, 87. Messi z pen. - 19. Nunes, 90.+2 Keita), Atlético Madrid - Real Madrid 2:3 (78. Forlán, 81. Agüero - 4. Kaká, 24. Marcelo, 64. Higuaín).

Reklama

Související témata: