Hlavní obsah

VIDEO: Luxusní premiéra. Voskamp vstřelil 8 gólů za Spartu Rotterdam

PRAHA

Neuvěřitelné, šokující. Přesto pravdivé. Nizozemský fotbalista Johan Voskamp vstoupil do historie. Jeho premiéra v dresu Sparty Rotterdam byla skvostná. Pětadvacetiletý útočník vstřelil osm gólů a Almere prohrálo 1:12 ve druhém kole nizozemské ligy. Hattrick si připsal už ve 22. minutě. Do poločasu stihl celkem pět tref. Střelecký apetit mu „došel“ v 74. minutě, byl totiž střídán.

Foto: Sport.cz

Johan Voskamp

Článek

Sparta je nejstarším klubem v Nizozemsku, byla založena 1. dubna 1888, ale toto ve své historii ještě nepamatuje. I přes závratný výkon Voskamp není v Nizozemsku králem. V roce 1956 dal o jeden gól více Henk Schouten z Feyenoordu Rotterdam. Důvod proč ale rekord nepadl v roce 2010 je jasný. Hvězda utkání byla v 77. minutě střídána.

Profesionální kariéru Voskamp započal v roce 2005. Hrál za Excelsior, Waalwijk, Helmond Sport a Spartu Rotterdam. Odehrál 144 zápasů, ve kterých vstřelil 58 gólů.

Nejrychlejší oficiální hattrick drží z roku 2004 Angličan James Hayter. Ten zkompletoval sbírku tří tref za 140 sekund. Například na mistrovství světa nejvíce gólu v jednom utkání vstřelil v roce 1994 Rus Oleg Salenko proti Kamerunu. Archie Tompson z Austrálie zase v kvalifikaci na mistrovství světa 2002 nastřílel Samoe 13 branek.

Reklama

Související témata: