Hlavní obsah

MS v Kataru je šílenost, zlobí se kapitán německých fotbalistů Lahm

BERLÍN

Kapitán německé fotbalové reprezentace Philipp Lahm je proti pořádání mistrovství světa v roce 2022 v Kataru. Nápad hrát ve vysokých teplotách, které v této zemi v létě panují, označil obránce Bayernu Mnichov za šílenství.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Kapitán německých fotbalistů Philipp Lahm.

Článek

"Jsem rád, že tam nebudu moct být jako aktivní hráč," řekl Lahm, kterému v roce 2022 bude 39 let. "Fotbal ve čtyřicetistupňovém vedru si nedokážete představit. Rozhodně to není zábavné," dodal obránce, který na šampionátu v Jihoafrické republice pomohl Německu k bronzovým medailím.

Lahm si v minulosti vyzkoušel, jak se v podobném prostředí hraje. Předloni v červnu spolu s reprezentací nastoupil k přípravnému utkání v Dubaji proti Spojeným arabským emirátům. "Večer tam bylo čtyřicet stupňů a obrovská vlhkost vzduchu. Bylo to opravdu velmi vyčerpávající a hlavně šílené," uvedl.

Katar při volbě pořadatele mistrovství světa 2022 porazil Austrálii, Japonsko, USA a Koreu. Organizátoři pro turnaj slíbili postavit klimatizované stadióny, podle prezidenta FIFA Seppa Blattera a šéfa UEFA Michela Platiniho by se však turnaj mohl kvůli vysokým teplotám přesunout na jiný termín.

Reklama

Související témata: