Hlavní obsah

Španělští fanoušci se řadili do front na lístky s Českem skoro dva dny předem

GRANADA

Skoro dva dny předem se začali španělští fotbaloví fanoušci v Granadě řadit před prodejním místem, aby si zajistili lístky na kvalifikační utkání domácí reprezentace proti českému týmu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Česká fotbalová reprezentace se ve Španělsku představí v pátek 25. března.

Článek

První zájemci se před pokladnami arény Estadio de Los Cármenes začali objevovat už v úterý ve čtyři hodiny ráno. Odpoledne bylo podle místního deníku Ideal na místě několik stovek lidí, v jejichž vybavení nechybělo teplé oblečení, plážové židle či spacáky. Zahájení prodeje vstupenek na duel mistrů Evropy a světa s českým výběrem se dočkali ve středu v devět hodin.

V Granadě panuje nadšení

Ve dvousettisícovém městě na jihu Španělska panuje z pořádání kvalifikačního duelu o ME 2012 nadšení, protože v Granadě se domácí reprezentanti představili naposledy v roce 2002. V utkání proti Bulharsku tehdy zvítězili 1:0 a potvrdili, že se jim na místním novém stadiónu, otevřeném v roce 1995, daří. Ve třech dosavadních zápasech tu získali plný počet bodů a ani jednou neinkasovali.

Nevýhodou volby andaluského města je nízká kapacita stadiónu. Na tribuny arény, kde obvykle hraje místní druholigový klub Granada CF, se vejde jen 16.200 diváků. Do prodeje mezi španělské fanoušky šlo 10.000 vstupenek za ceny od 30 do 70 eur (730 až 1700 korun). Organizátoři se obávali, že se lístky nedostanou ani na všechny lidi z fronty před stadiónem.

"Věřím, že se budeme moci opřít o zdejší skvělé publikum a že tu můžeme udělat důležitý krok k tomu, abychom si definitivně zajistili postup," uvedl trenér Španělů Vicente del Bosque, který v úterý od města Granady převzal Zlatou medaili za zásluhy.

Výběr trenéra Michala Bílka se v Granadě představí v pátek 25. března.

Reklama

Související témata: