Hlavní obsah

West Ham žaluje Tottenham a britské noviny kvůli kauze "stadion"

LONDÝN

West Ham United se rozhodl podat žalobu na jiný anglický fotbalový klub Tottenham Hotspur a list The Sunday Times kvůli obvinění z korupce. Podle tohoto nedělníku "Kladiváři" zaplatili 20.000 liber (přes půl milionu korun) představiteli společnosti, která rozhodovala o využití hlavního Olympijského stadionu v Londýně po hrách v příštím roce. Stadion vybudovaný za 496 milionů liber získá West Ham, který se o něj ucházel spolu s Tottenhamem.

Foto: ČTK

Zklamaný malý fanoušek West Hamu United po sestupu svého milovaného klubu.

Článek

"Náznak o tajné platbě, uvedený v Sunday Times, naprosto a kategoricky odmítáme. Podnikneme právní kroky vůči listu i Tottenhamu," uvedli  v prohlášení zástupci West Hamu, který v uplynulé sezoně sestoupil z Premier League do druhé ligy.

Přesto počítá s tím, že se po olympijských hrách přestěhuje na přebudovaný Olympijských stadion. Vedení klubu slíbilo, že zachová atletickou dráhu a má v plánu snížit kapacitu stadionu z 80.000 na 60.000 diváků. Tottenham se ještě naděje na získání Olympijského stadionu, kde chtěl po hrách atletický ovál zbourat, nevzdává a snaží se rozhodnutí zvrátit právní cestou. Minulý týden se obrátil na nejvyšší soud.

Reklama

Související témata: