Hlavní obsah

VIDEO: Awana dal neuvěřitelnou penaltu patičkou. Protihráči mu vynadali

AL AJN

Zatímco fotbalisté Brazílie nedokázali v nedělním rozstřelu ve čtvrtfinále jihoamerického mistrovství s Paraguayí proměnit ani jedinou penaltu, Sijáb Awana ze Spojených arabských emirátů (SAE) týž den uspěl s pokutovým kopem zahrávaným patičkou. Pomohl tak své reprezentaci porazit v přípravném utkání Libanon 6:2.

Sijáb Awana proměnil penaltu patičkou

Článek

Běžela 78. minuta, když za stavu 5:2 odpískal sudí pokutový kop ve prospěch SAE. Míč si vzal jednadvacetiletý útočník Awana a vše vypadalo na běžné zahrání penalty. Při rozběhu se však otočil o 180 stupňů a patičkou poslal míč k tyči. Šokovaný brankář se na zákrok nezmohl. Libanonským hráčům se však Awanova drzost nelíbila a pořádně mu vynadali.

Awana tak přišel s další netradičně zahrávanou penaltou. Navázal například na "vršovický dloubák" Antonína Panenky nebo na nečekanou rozehrávku Belgičana Rika Coppense. Ten v roce 1957 v duelu s Islandem zvolil při penaltě místo střely přihrávku na spoluhráče, který mu míč vrátil před prázdnou branku. Stejný kousek po dvaceti letech zopakoval legendární Johann Cruyff.

Totti to zkoušel jen na tréninku

Penaltu zahranou patičkou úspěšně zkoušel i Ital Francesco Totti, ale jen na tréninku, stejně jako v osmdesátých letech Brazilec Socrates. Při zápase zatím žádný zaznamenaný pokus nebyl, až nyní.

Reklama

Související témata: