Hlavní obsah

Sudí Collina dostal doktorát

HULL

Ačkoliv se to mnohým českým fotbalovým fanouškům nemusí líbit, italský sudí Pierluigi Collina je považován za jednoho z nejlepších světových rozhodčích. I proto se tento nesmlouvavý holohlavý muž, který se na nedávném Euru rozloučil s mezinárodní kariérou, dočkal univerzitního doktorátu. V anglickém Hullu mu jej udělili za "přínos ke zlepšení úrovně rozhodčích".

Článek

Collina se definitivně s píšťalkou rozloučí na konci roku. Pětačtyřicáté narozeniny, které jsou věkovou hranicí pro rozhodčí, oslaví v polovině února příštího roku. Jeho posledním zápasem na mezinárodní scéně tak zřejmě zůstane semifinálové utkání Eura, v němž pozdější šampióni Řekové porazili v prodloužení české fotbalisty.

Právě za tenhle zápas si však od českých i světových médií vyslechl kritiku. V Česku to ovšem nebylo nic neobvyklého, Ital je v tuzemsku nepopulární již od roku 2000, kdy také na evropském šampionátu v závěru utkání s Nizozemskem nařídil pokutový kop.

"Jsem poctěn a pyšný na to, že moje sedmadvacetiletá práce na hřišti nebyla zbytečná. Snad i tenhle titul pomůže zlepšit image rozhodčích," řekl italský sudí.

Reklama

Související témata: