Hlavní obsah

Zlín se těší na madridské Atlético

ZLÍN/LIBEREC

Zápas roku čeká v sobotu od 19:30 hodin fotbalisty Tescomy Zlín. Ve třetím kole Intertoto Cupu změří síly se slavným Atlétikem Madrid, devítinásobným mistrem Španělska. Po vyřazení Teplic jediný severočeský zástupce v soutěži Liberec hostí zase od 18 hodin nizozemskou Rodu Kerkrade.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

Zlínští fotbalisté (v bílém) nastoupí proti Atlétiku Madrid

Článek

"Soupeř je vysokým favoritem, chceme jej ale pořádně potrápit a rozhodně neprodáme kůži lacino," říká trenér zlínského týmu Vlastimil Palička. Zranění trápilo Gomese, Janíčka a Baču, ale zřejmě budou fit. Koubský tento týden odešel do Sparty. "Na místě stopera ho zastoupí Švach," podotýká kouč.

Atlétiko se Spider-manem?

Stadión na zlínské Letné určitě bude vyprodán. Sekretariát klubu byl po celý týden atakován žádostmi o lístky. Atlético táhne a pro domácí tým je zápas ojedinělou příležitostí poměřit se s předním evropským klubem. Výhodou může být, že španělský klub moravského soupeře prakticky vůbec nezná. Na samém počátku sezóny je velkou neznámou i Atlético. Z hvězd by měl nastoupit Simeone, naopak dorazit neměl Torres. Madridští přiletěli včera do Brna. Jejich dočasným domovem se stal jeden z přerovských hotelů.

Atlético se zřejmě nepředstaví v tradičních červeno-bíle pruhovaných dresech, hráči by totiž v zápasech Intertoto cupu měli mít na hrudi obří znak propagující film Spider-Man 2. Spojení Atlétika se světem filmu je výsledkem smlouvy mezi prezidentem klubu, filmovým producentem Cerezem a hollywoodskou společností Columbia Tristar. Propagací nových snímků si klub vydělá přes šest miliónů dolarů.

Liberec nechce inkasovat

Šanci probít se mezinárodní letní soutěží až do Poháru UEFA chtějí využít Liberečtí. K tomu ale potřebují nejprve přejít přes nejbližšího soupeře z Nizozemska. "Chceme doma vyhrát a hlavně nedostat gól," plánuje trenér Stanislav Griga, který v ofenzívě hodně spoléhá na v poslední době střelecky disponované Hološka i M. Pospíšila.

Týmu ale budou proti Kerkrade nejspíš chybět Kisel, Janů, Došek a Pilný, kteří po zranění teprve začínají s tréninkem. Svalové potíže nově trápí záložníka Poláka. Naopak k dispozici jsou uzdravení Slepička a Valachovič. Pro Rodu Kerkrade, šestý celek nizozemské ligy, bude zápas v Liberci premiérovým vystoupením v letošním ročníku Intertoto Cupu.

Největší zbraní Rody jsou cizinci

"Viděl jsem středeční poslední přípravné utkání Kerkrade v Nizozemsku proti tamnímu třetiligovému soupeři, v němž Roda vyhrála 12:1. Zaujala mě ofenzívní činnost mužstva, tvořeného z valné většiny legionáři z různých zemí světa. Největší zbraní jsou brazilský útočník Christiano a Afričan Cone. Naše obrana si na ně musí dát velký pozor," hlásil asistent libereckých trenérů Josef Petřík.

O víkendu se vydá v roli pozorovatele na duel Nantes-Cork City, z něhož vzejde v případě postupu Slovanu protivník Severočechů pro 4. kolo Poháru Intertoto. Zlínští by narazili na lepšího z dvojice Tampere-OFK Bělehrad.

Reklama

Související témata: