Hlavní obsah

Míč z Beckhamovy zpackané penalty do Kanady

MADRID

V Kanadě skončí míč, který anglický fotbalista David Beckham při penaltovém rozstřelu ve čtvrtfinále mistrovství Evropy proti Portugalsku poslal do hlediště. V internetové aukci ho získal za 28 050 eur (necelých 900 tisíc korun) neznámý dražitel ze zámoří.

Článek

O cenném sběratelském kousku se dlouho vedly legendy. Podle některých zpráv měla jeho cena v aukci vyšplhat až do výše 10 milionů eur, ale realita byla nakonec daleko střízlivější. Skotský fanoušek, který astronomickou částku nabídl, se poté omlouval, že nechal příliš dlouho prst na klávese s nulou.

Beckham na turnaji neuspěl při pokutovém kopu hned v prvním zápase s Francií. Poté prohlásil, že si na penaltu troufne znovu. V osudný okamžik mu ale na trávníku podklouzla levá noha a Beckham poslal míč na horní tribunu.

Tam jej zachytil mladík z La Coruni Pablo Carral, symbolicky fanoušek basketbalu. "Nechtěl jsem věřit tomu, že by až na naše místo mohl někdy míč doletět, protože jsme seděli notný kus za brankou. Cestou ze stadiónu jsem dal míč pod triko a pronesl jej," vzpomínal.

Míče Roteiro se během šampionátu prodávaly za rovnou stovku eur.

Reklama