Hlavní obsah

Liberec vydřel naději na Pohár UEFA, Zlín uspěl v Madridu

KERKRADE

Fotbalisté Slovanu Liberec jsou stále ve hře o postup do Poháru UEFA. Uspěli totiž v třetím kole Poháru Intertoto v Nizozemsku, kde na stadiónu Rody Kerkrade uhráli remízu 1:1. Ta jim po domácí výhře 1:0 zajistila postup. Rozhodující gól vstřelil hlavou v 19. minutě prodloužení Filip Hološko. O senzaci se postarali i fotbalisté Zlína, kteří porazili Atlético Madrid 2:0.

Článek

Pro Severočechy zápas nezačal dobře. Přestože odjížděli do Nizozemska s přáním co nejdéle udržet čisté konto, už v šesté minutě si s nimi pohrál šikovný útočník Cristiano a srovnal tak ztrátu, kterou si jeho tým přivezl před týdnem z Liberce.

Domácí fotbalisty vedoucí branka uklidnila a nikam se už nehnali, a tak následovaly vyrovnané minuty, z nichž se jen zřídka zrodila větší šance. Jen africký útočník Koné využíval každé možnosti, aby prohnal libereckou obranu, a někdy zadáci Slovanu až na poslední chvíli nebezpečí hasili.

Liberečtí si byli dobře vědomi, že opatrnou hrou by moc nezískali, a tak po přestávce zaveleli k ofenzivě. V závěru druhé půle Liberec ve snaze vstřelit rozhodující gól přidal na důrazu a deset minut před koncem měl Hološko velkou šanci, jenže jeho střelu obránci zblokovali.

Rozhodla hlavička v prodloužení

I v prodloužení oba týmy chtěly strhnout výhru na svou stranu, ale Luijpers se Sonkem stejně jako Broschinský neuspěli. V závěru první části prodloužení se Slovan dostával pod stále větší tlak, ale dokázal ho odrazit. A v druhém dějství prodloužení přišel klíčový okamžik utkání: trenér Griga poslal na trávník čerstvého Ančice a ten po třech minutách na trávníku nasměroval míč přesně na hlavu Hološkovi, který vstřelil postupový gól.

Domácí se na něj sice snažili odpovědět a měli i slibné šance, jejich snaha však už byla spíše zoufalá. Opět se potvrdilo, že nizozemsko-české souboje tradičně končí úspěchem týmu ze střední Evropy. A to ještě byli domácí nakonec rádi, že velké šance Slovanu v závěru už neskončily dalšími brankami a neutrpěli druhou prohru.

Zlínští šokovali Madrid

Fotbalisté Tescomy Zlín překvapili v 3. kole Intertota slavné Atlético Madrid. Po vynikajícím výkonu vyhráli nad sedmým klubem minulého ročníku španělské ligy 2:0. První utkání před týdnem ve Zlíně však skončilo vítězstvím Atlétika 4:2 a vyšší počet gólů vstřelených venku zajistil španělskému týmu postup do čtvrtého kola.

První branku Zlína vstřelil ve 12. minutě Malár, dvacet minut před koncem přidal druhý gól hlavou Kroča. "Zaskočili jsme soupeře aktivní hrou. Už v osmé minutě měl vyloženou brankovou příležitost Švach a ve 24. minutě neproměnil další šanci Janíček," řekl ředitel fotbalistů Zlína Josef Duda.

V závěru se pak fotbalisté Zlína ještě pokoušeli o vstřelení třetího gólu, který by znamenal nečekaný postup, obrana Španělů se už ale dalšímu náporu soupeře ubránila. Zápas sledovalo 25 tisíc diváků, kteří po utkání vítězům uznale tleskali.

Roda Kekrade - Liberec 1:1 po prodl. (1:0, 1:0)
Branky: 6. Cristiano - 109. Hološko. Rozhodčí: Perez Burrull - Medina, Diza Casado (všichni Šp.). ŽK: Filipovič, Van Dijk - Hodúr, Košťál.Diváci: 6850První zápas: 0:1, postupuje Liberec
Atlético Madrid - Tescoma Zlín 0:2 (0:1)
Branky: 12. Malár, 70. Kroča. Rozhodčí: Kessler - Soltow, Graefe (všichni Něm.)Diváci: 25 000.První zápas 4:2, postoupilo Atlético.
Výsledky - 3. kolo:
Vardar Skopje - Schalke1:2
Branky: 84. Oliveira - 4. Pander, 15. Sand.
První zápas 0:5, postoupilo Schalke
Spartak Moskva - Villarreal2:2
Branky: 11. a 36. Pavljučenko - 33. Anderson, 53. Roger.
První zápas 0:1, postoupil Villarreal
OFK Bělehrad - Tampere United1:0
Branka: 75. Baša
První zápas 0:0, postoupil Bělehrad
Borussia Dortmund - Genk1:2
Branky: 55. Dédé - 13. a 86. De Camargo
První zápas 1:0, postoupil Genk
Esbjerg - Vetra Vilnius4:0
Branky: 4., 8. a 36. Berglund, 48. Thorup.
První zápas 1:1, postoupil Esbjerg
Dinamo Minsk - Lille2:2
Branky: 33. a 50. Razin - 41. a 66. Moussilou
První zápas 1:2, postoupilo Lille
Spartak Trnava - Slaven Belupo Koprivnica2:2
Branky: 49. Kožuch, 56. vlastní Karabatič - 16. Ferenčina, 29. Guč.
První zápas 0:0, postoupila Koprivnica
Hamburk - Thun3:1
Branky: 2. a 72. Romeo, 66. Mpenza - 81. Moser
První zápas 2:2, postoupil Hamburk
Cork City - Nantes1:1
Branky: 5. Doyle - 73. Pujol.
První zápas 1:3, postoupil Nantes
Leiria - Jaroslavl2:1
První zápas 4:1, postoupila Leiria

Reklama

Související témata: