Hlavní obsah

Výbor prý nemá chuť řešit kritickou situaci ČMFS

PRAHA

V úterý se měla konat mimořádná schůzka výkonného výboru ČMFS, ale pro omluvení několika členů bylo setkání zrušeno. To ovšem znovu jen rozdmýchalo vnitřní spory ve vedení českého fotbalu. Členové výboru Vlastimil Košťál, Jaroslav Vacek a Vladimír Leška tento krok označili za "nechuť aktivně řešit už tak kritickou situaci ve fotbale".

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Se zrušením schůzky nesouhlasil ani Vladimír Leška.

Článek

Na dnešním setkání se mělo probírat dřívější svolání valné hromady. "Všichni zástupci Moravy ve výkonném výboru a pánové Severýn a Chvála se ale z jednání omluvili a zastupující místopředseda Mokrý mimořádný výkonný výbor s tímto tématem zrušil. Tímto dali všichni opět jasně najevo svoji nechuť už tak kritickou situaci ve fotbale aktivně řešit," napsali v prohlášení Košťál, Leška a Vacek.

Výbor se tak znovu sejde až na řádném zasedání v úterý 14. prosince. "Zástupci okresů a krajů projevili jednoznačně zájem uskutečnit volební valnou hromadu, co nejdříve to bude možné, ale rozhodně ne v červnu, jak rozhodl většinově výkonný výbor ČMFS," uvedla trojice funkcionářů, která proto hodlá příští týden vyzvat ostatní členy výboru k vypsání valné hromady do konce března 2005.

Mokrý: Nemohli ani z disciplinárky a odvolačky

První místopředseda svazu Pavel Mokrý se proti jejich prohlášení ohradil. "Zcela zásadně odmítám nařčení pánů Košťála, Lešky a Vacka z nechuti řešit současnou situaci ve fotbale," napsal Mokrý, jenž nyní zastupuje nemocného předsedu Jana Obsta.

Mokrý vysvětlil, že členové výkonného výboru se o schůzce dozvěděli v pátek odpoledne od předsedy Obsta, což ale pro řadu z nich už bylo příliš pozdě na to, aby stihli změnit svůj úterní program. "Většina to také později potvrdila při řádných omluvách. Na tomto základě jsem proto zasedání odvolal," doplnil Mokrý.

Místopředseda svazu zároveň upozornil, že při jednání výkonného výboru o termínu valné hromady je potřebná i účast předsedů disciplinární a odvolací komise. "Ti by se rovněž pro své pracovní zaneprázdnění nemohli dnešního jednání zúčastnit," řekl.

Reklama