Hlavní obsah

Unesená matka fotbalisty Robinha je na svobodě

PRAHA

Vycházející hvězda brazilského fotbalu Robinho se po čtyřiceti dnech znovu setkala se svou matkou, kterou začátkem listopadu unesli ozbrojení muži. Čtyřiačtyřicetiletá Marina da Silva de Souzaová byla nalezena živá na předměstí Sao Paula, podrobila se vyšetření v nemocnici a odjela domů. Jestli za ni rodina talentovaného útočníka klubu FC Santos zaplatila výkupné, není známo.

Foto: www.geocities.co.jp

Brazilský fotbalista Robinho

Článek

Dvacetiletý Robinho dostal po matčině únosu od klubu volno, nyní se však ke spoluhráčům znovu připojil. "Teď budeme mít s rodinou šťastné Vánoce, až už vyhrajeme s klubem titul, nebo ne," uvedl Robinho na tiskové konferenci v sídle Santosu.

V posledních týdnech prý nemohl spát. "Jíte a myslíte na to, jestli má co jíst i vaše máma. Vidět ji zase spokojenou a usměvavou je lepší než cokoli jiného," prohlásil hráč, který se znovu může naplno věnovat fotbalu.

Zda nastoupí už v nejbližším ligovém zápase, však není jisté. "Mám radost, že je zpátky. Jestli ale bude v neděli hrát, to je jiná věc," řekl bývalý reprezentační kouč a současný trenér Santosu Vanderlei Luxemburgo během přípravy na nedělní zápas proti Vasco da Gama.

Bývalý klub legendárního Pelého vede tabulku s jednobodovým náskokem před Atlétikem Mineiro a vítězstvím si může zajistit titul. Robinho, plným jménem Robson de Souza, hrál naposledy 31. října, kdy dvěma góly přispěl k vítězství 5:0 nad Fluminense. Stále je s 21 trefami spolu s kolegou z útoku Deividem nejlepším týmovým střelcem.

Robinhův agent Wagner Ribeiro v listopadu jednal o hráčově angažmá v Evropě, kde o něj měly zájem mimo jiné Real Madrid a Chelsea. Po únosu fotbalistovy matky však kontakty s kluby přerušil. Robinhova rodina se pak soustředila na vyjednávání s únosci, k němuž dostala svolení od policie.

V Brazílii se stal Robinho hvězdou před dvěma lety, kdy Santosu vystřílel první titul od roku 1971. Loni s klubem postoupil do finále Poháru osvoboditelů.

Reklama