Hlavní obsah

Kandidáty na předsedu oznámí ČMFS postupně

OSTRAVA

Vedení Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) už netrvá na svém původním rozhodnutí, že jména kandidátů na post svazového předsedy oznámí najednou tři týdny před valnou hromadou, která se uskuteční 15. dubna. Jména bude zveřejňovat postupně tak, jak budou kandidatury zaregistrovány. Jediným, kdo dosud kandidaturu podal a splnil administrativní náležitosti, je prezident Sparty Vlastimil Košťál.

Článek

Po dnešním jednání výkonného výboru to oznámil šéf svazu Jan Obst. "Jména kandidátů na předsedu budou oznamována každý den na internetové stránce svazu," uvedl Obst na tiskové konferenci po jednání v ostravském hotelu Imperial.

Své předchozí rozhodnutí funkcionáři zdůvodňovali tím, že postupné zveřejňování kandidátů by mohlo některé z nich znevýhodnit. Dnes však od původního plánu ustoupili.

Svůj zájem kandidovat předběžně v médiích ohlásilo dalších pět aspirantů, ale žádný z nich ještě na rozdíl od Košťála nesplnil podmínky k oficiální registraci. O funkci se chtějí ucházet šéf brněnského klubu Vlastimil Sehnal, bývalí reprezentanti Radek Drulák a Ivan Hašek, někdejší rozhodčí Milan Knecht a manažer Jaromír Kvasnica.

Kandidatura bude potvrzena až ve chvíli, kdy je oficiálně navrhne sedm klubů od divize výše, čtyři okresní, nebo dva krajské fotbalové svazy.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG