Hlavní obsah

Blšany a Opava licenci obhájily, případ Bohemians odložen

PRAHA

Prvoligové fotbalové kluby z Blšan a Opavy nepřijdou o profesionální licenci, bez které by nemohly působit v nejvyšší soutěži. Naopak rozhodnutí v případu druholigových Bohemians Praha a Hradce Králové licenční komise o další dva týdny odložila. Po úterním zasedání komise to oznámil její šéf Stanislav Rýznar.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisté Blšan o profesionální licenci nepřišli. Ilustrační foto.

Článek

Všechny čtyři zmíněné kluby se dostaly v minulých měsících do vážných finančních problémů. Proto komise 19. ledna rozhodla o tom, že s celým kvartetem zahájí řízení o možném odebrání licence. Blšany, Opava, Hradec Králové i Bohemians musely do 10. února předložit doklady o zlepšení svého hospodaření.

Kluby bez profesionální licence nemohou v první a druhé lize působit. Pokud by ji před jarní částí sezóny neobdržely, byly by ze soutěže vyřazeny a jejich dosavadní výsledky by se anulovaly.

V příští sezóně by pak spadly do třetí nejvyšší soutěže (ČFL, MSFL). Navíc by musely zaplatit pokutu, která podle šéfa komise Rýznara "několikanásobně překročí výdaje klubu pro zbytek sezóny".

Kdyby takto postižený klub pokutu svazu neuhradil, klesl by až do nejnižší třídy svého okresu. Ve skutečnosti to znamená, že by se klub propadl na úplné dno. Nelze totiž předpokládat, že by zadlužený celek sehnal další mnohamiliónové sumy na zaplacení sankce.

Reklama