Hlavní obsah

Maradona opět potvrdil podvod při MS 1990

PRAHA

Fotbalisté Argentiny možná odehráli úspěšné mistrovství světa 1990 jen díky podvodu. V rozhovoru pro kabelovou televizi TyC Sports znovu potvrdila někdejší hvězda Argentiny Diego Maradona, že během osmifinále turnaje dal masér Argentiny obránci soupeře Brancovi napít z lahve, do které byly přimíchány uspávací prostředky. Favorizovaní Brazilci na svého jihoamerického soupeře nestačili a prohráli 0:1.

Článek

Cestu Argentiny ukončili až ve finále fotbalisté Německa. Čtyřiačtyřicetiletý Maradona se na návštěvě doma ospravedlňoval. "Nikdo mě nemůže označit za lháře. Nikdy jsem nelhal a basta," uvedl Maradona.

Prosincové výroky někdejšího nejlepšího hráče světa vyvolaly velké pozdvižení, Maradonovi tehdejší spoluhráči vše ale okamžitě dementovali. Jedině bývalý hráč Stuttgartu Jose Basualdo v posledních týdnech potvrdil verzi svého slavnějšího kolegy.

Branco si už během utkání stěžoval na závratě a cestou z utkání do hotelu usnul ještě v hráčském autobuse. Ačkoliv Maradona přiznal existenci "nakaženého kanystru", jak jej nazval argentinský časopis Clarin, ohradil se vůči tomu, že by osobně Brancovi láhev podal.

"Brazilci tenkrát vystřelili dvacetkrát mimo branku. Z toho mě přeci nemůže nikdo vinit. S tou věcí nemám nic do činění," brání se Maradona. O svoji pověst se naopak obává tehdejší kouč Argentiny Carlos Bilardo, který v lednovém rozhovoru obvinění nepotvrdil.

Maradona v současnosti pobývá v kolumbijské Kartageně. Tam by se údajně měl podrobit operativnímu zákroku, při němž by mu byl podvázán žaludek. Argentinec by tak chtěl zredukovat výraznou nadváhu.

Reklama

Související témata:
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.