Hlavní obsah

Nové vedení musí podle Brücknera pracovat jako tým

PRAHA

Který ze tří kandidátů na předsedu Českomoravského fotbalového svazu nakonec usedne do křesla šéfa české kopané? Podle reprezentačního kouče Karla Brücknera není až tak důležité, kdo z trojice Košťál, Hašek, Mokrý stane v čele svazu, jako především to, aby nové vedení dokázalo táhnout za jeden provaz.

Foto: archiv

Reprezentační kouč Karel Brückner

Článek

Kouč české reprezentace vystoupil na páteční valné hromadě svazu v rámci projevů, které předcházely volbě nového předsedy. "Důležitější než volba je, aby nový tým hrál ve stejném dresu a ne zastaralým herním stylem," použil vlastní sportovní terminologii.

Brückner se nebývale otevřeně vyjádřil k řadě témat včetně korupce. Vrátil se také ke středeční televizní debatě kandidátů na předsedu, v níž Ivan Hašek řekl, že mu jeho soupeř Vlastimil Košťál z pozice manažera národního týmu slíbil výměnou za odstoupení z kandidatury Brücknerův post.

Kouč tomu nevěří a odmítá možnost, že by se stal obětí zákulisních intrik. "Myslím, že to tam ani nepatřilo. Post trenéra reprezentace mu pan Košťál ani nabídnout nemohl," řekl Brückner.

Místo národního stadiónu by raději viděl podporu mládeže

Nesouhlasí s tím, že současný český fotbal je žumpa a hnůj. "Fotbal je nádherná, inteligentní hra, která baví každý týden statisíce lidí na celém světě. A my v Čechách máme obrovské štěstí, že máme základní produkt, který nám závidí celá Evropa. Český fotbal, to není jen Horníkův slovník, to není dialog jeho a jemu podobných," prohlásil Brückner na adresu aktérů korupčního skandálu.

Mnohem hůře je na tom prý český fotbal s infrastrukturou, kterou trenér nechápe jen jako vybavenost stadiónů. "Napočítal jsem padesát bodů, které do toho lze začlenit a v řadě z nich za konkurencí zaostáváme," uvedl Brückner.

Apeloval na nové představitele svazu, aby za fotbalem neviděli jen byznys. "Ten je důležitý, ale fotbal musí být na prvním místě. I proto nevidím rád megalomanské plány na národní stadión. Raději bych ty peníze viděl v gigantické podpoře mládeže," prohlásil kouč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články