Hlavní obsah

Figo uvažuje o návratu do portugalské reprezentace

MADRID

Portugalská fotbalová reprezentace by se mohla dočkat velké posily, svůj návrat do národního týmu totiž zvažuje Luis Figo. Zkušený dvaatřicetiletý záložník, jenž se rozhodl reprezentační dres odložit po loňském Euru, se necítí v Realu Madrid dostatečně vytížen. Nevyloučil ani, že ze španělského velkoklubu po této sezóně odejde, přestože má smlouvu ještě na jeden rok.

Foto: ČTK

Luis Figo (vlevo) v dresu Realu Madrid.

Článek

"Odešel jsem z národního týmu, protože jsem byl unavený a chtěl jsem se soustředit na klubové povinnosti," řekl na dnešní tiskové konferenci v Madridu. "Protože teď nehraju, moje pocity se změnily," dodal.

Trenér Realu Vanderlei Luxemburgo vyřadil Figa v několika posledních zápasech ze základní sestavy. V duelu s Barcelonou se na hřiště vůbec nedostal, proti Levante rovněž jen střídal. "Vím, že mohu hrát na nejvyšší úrovni ještě dva roky a udělám cokoliv, abych se cítil užitečný," řekl bývalý nejlepší hráč světa i Evropy.

Vedení Realu ho prý zklamalo tím, jak s ním v poslední době zachází. "Jen si myslím, že si zasloužím, aby mi někdo řekl, zda budu hrát, a ne abych se to dozvídal z médií. To je vše, co žádám. Nesnažím se vyprovokovat žádné problémy," řekl.

Figo přestoupil do Realu z konkurenční Barcelony v roce 2000 za tehdy rekordní částku 56 miliónů dolarů. Smlouvu má platnou do června příštího roku.

Reklama

Související témata: