Hlavní obsah

První schůzka Čechy-Morava

PRAHA

Už v pondělí se uskuteční první z několika plánovaných schůzek vyjednavačů české a moravské komory, na nichž by měl být hledán kandidát či kandidáti, kteří by byli na červnové mimořádné valné hromadě svazu volitelní oběma stranami. Řešit by se měla i případná úprava stanov, která by měla předejít volebnímu patu.

Článek

Složení skupin je následující - za Čechy: Košťál (momentálně v zahraničí), Vacek, Malý, Hadraba, Šeterle, za Moravu: Baránek, Fryčák, Ševčík, Gajdušek, Šácha. Vzhledem k tomu, že v úterý zasedá výkonný výbor a jeho členové z Moravy spí v Praze, lze předpokládat, že už v pondělí večer si obě strany nastíní svoje představy.

"V první řadě je třeba Moravu přesvědčit, že jí nikdo ublížit nechce, a je nutné vysvětlit, že strašení Košťálem je nesmyslné. Cožpak by si bossové jako liberecký Karl, teplický Popovič, ostravský Kahoun nebo další šéfové a majitelé klubů nechali někým ukrást peníze? Hloupost!" řekl Právu vyjednavač, který si nepřál být jmenován

"Zástupci obou komor musejí používat rozum a oprostit se od regionálních svazků. Je nutné najít oboustranně přijatelného kandidáta a probrat i otázku úpravy stanov, ať ve prospěch tříkomorového systému s profesionálním fotbalem nebo po určitém kole hlasování napříč spektrem, v němž by rozhodla prostá většina," dodal.

Reklama