Hlavní obsah

Hašek bude znovu kandidovat na předsedu ČMFS

PRAHA

Ivan Hašek se bude znovu ucházet o post předsedy Českomoravského fotbalového svazu. Jednačtyřicetiletý kandidát sice před jedenácti dny na valné hromadě neuspěl, ale 10. června hodlá svůj pokus zopakovat. Ačkoliv Hašek vypadl hned v prvním kole voleb, podle delegátů je jediným kandidátem, na kterém jsou schopny se domluvit česká i moravská komora.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ivan Hašek

Článek

Nedávné volby nového šéfa českého fotbalu skončily neúspěšně poté, co obě strany sveřepě prosazovaly svého kandidáta - česká Vlastimila Košťála a moravská Pavla Mokrého.

Hašek své rozhodnutí zdůvodnil tím, že stále cítí podporu veřejnosti. "Velmi si vážím důvěry, kterou mi vyjadřuje veřejnost, hráči, funkcionáři a příznivci fotbalu bez rozdílu klubové nebo regionální příslušnosti. Proto jsem se rozhodl, že v případě dostatečné podpory delegátů budu pokračovat v kandidatuře a na červnové valné hromadě se chci znovu ucházet o funkci předsedy ČMFS," uvedl Hašek v prohlášení.

Další kandidáti se zatím nepřihlásili

V rozhovoru pro ČTK poté dodal, že cítí ještě větší podporu než před minulou valnou hromadou. Jednal prý už i s těmi funkcionáři, kteří během první valné hromady vyjadřovali podporu pouze jeho konkurentům, a předpokládá i další setkání, která by jeho kandidaturu podpořila.

"Cítím, že sílí chuť současnou situaci rychle vyřešit, nynější stav neprospívá nikomu. Je mi ale jasné, že řada delegátů teď potřebuje dostatečný časový prostor k rozmyšlení, do června k tomu bude dost času," uvedl bývalý reprezentační kapitán a později úspěšný trenér.

Žádný z jeho konkurentů zatím opakovanou kandidaturu nepotvrdil. Košťál i Mokrý oznámili, že si berou čas na rozmyšlenou, a fotbalovému svazu se zatím neohlásil ani žádný další kandidát. Uzávěrka přihlášek je 19. května.

Reklama