Hlavní obsah

Beckham bojoval za Londýn a slavil výročí s Victorií

SINGAPUR

I když se to v Singapuru před středeční volbou dějiště olympijských her v roce 2012 jen hemžilo slavnými postavami olympijské historie, největší pozornost na sebe strhával jako obvykle David Beckham. Anglický fotbalista pojal propagaci Londýna po svém - do jihovýchodní Asie vzal manželku Victorii a v pondělí oslavili šestileté výročí svého sňatku.

Článek

"Bylo to mimořádné, protože jsme poprvé slavili pryč z našeho domova v Anglii nebo ve Španělsku," uvedl záložník Realu Madrid. Jeho dominantní postavení ve světě sportu dokumentovala titulní stránka singapurského listu Straits Times, na níž se skvěla velká Beckhamova fotografie. Pod ní se krčil malý portrét boxerské legendy Muhammada Aliho, jenž dorazil podpořit New York navzdory své těžké nemoci.

"Nejsem tady jako celebrita, ale jako sportovec. Je to o zaujetí," uvedl kapitán anglické reprezentace. Ve sportovní kariéře ho prý významně ovlivnili i slavní britští olympionici Sebastian Coe a Daley Thompson. Oba někdejší atleti jsou významnými představiteli londýnské kandidatury. "Když jsem sledoval olympiádu, lidé jako Seb Coe a Daley Thompson inspirovali mnoho lidí," prohlásil.

Raúla bude šetřit

Pro Beckhama bylo soupeření na olympijské půdě pikantní v tom, že stál proti spoluhráči z Realu Raúlovi, jenž pomáhal Madridu. "Samozřejmě jsme se trochu přátelsky špičkovali, stejně jako po zápase Španělska s Anglií, který jsme prohráli. Podle mě je Madrid skvělé město a Raúl je báječný člověk, ale existuje jen jedno místo, kde by měla být olympiáda," řekl slavný hráč.

Pokud Londýn vyhraje, Beckham prý bude Raúla šetřit. "Koneckonců je to pořád kapitán Realu a já chci v tom týmu hrát. Ale jemně mu to připomínat budu, snad," dodal.

Reklama