Hlavní obsah

Koller: Vše jsme pokazili už doma

Skalp Borussie Dortmund získali o fotbalisté Olomouce, když ve dvojutkání Intertoto Cupu dokázali slavný německý klub vyřadit. Smutek z konce v soutěži prožíval i Jan Koller, jenž se ve vestfálské metropoli paradoxně zasloužil o jediný gól Sigmy. "V Olomouci to byla už jen křeč," říká obrovitý útočník v rozhovoru pro Právo.

Článek

Vyřazení od Sigmy jste asi nečekali? To tedy ne. Je to pro nás obrovské zklamání. Na druhou stranu musím uznat, že Olomouc byla lepší a zaslouženě postoupila. Dřela v obou utkáních, pro postup udělala víc. Jde dál zcela zaslouženě. Prostě jsme na ni v tomto dvojzápase neměli.

Ale branku vám nedala... No jo, ale v obou utkáních měla těch vyložených šancí víc. Vše jsme pokazili už doma, postup jsme si prohráli v Dortmundu, kde jsme měli vyhrát. V Olomouci to byla už jen křeč. V závěru pracovaly emoce, výsledkem toho byla i moje žlutá karta. Bylo to tvrdé utkání, ale nezáludné. Srážka s Melinhem bolela víc jeho, trefil mě čelem do temene.

Mrzí vás o to víc vlastní gól, kterým jste v Dortmundu vyrovnal na konečných 1:1? To víte, že ano, ale co s tím nadělám. Stane se, i vlastňáky patří k fotbalu. Vedli jsme 1:0 a měli jsme jednoznačně přidat další góly. Byl to jeden z rozhodujících okamžiků vzájemného souboje, ale my jsme po vedoucím gólu nepochopitelně přestali hrát. Na vyřazení nese vinu celé mužstvo. V herním projevu máme hodně co dohánět.

Olomoucká obrana vám nedala moc volného prostoru... Domácí hráli vzadu velmi organizovaně, ale já jsem jim to ulehčil tím, že jsem nehrál ideálně. Do vrcholné formy mi ještě hodně chybí. Mám co dohánět.

Co tohle vyřazení bude pro Dortmund znamenat? Snad nic hrozného. Musíme porážku hodit za hlavu a soustředit se na bundesligu.

Nezanevřete na olomoucký stadión? Vůbec ne! Diváci tady i dnes dokázali, jak jsou skvělí. Svému mužstvu pomohli. Určitě nám budou fandit, až tu budeme hrát s reprezentací kvalifikaci proti Arménii. Na to se těším.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články