Hlavní obsah

Rosický: Šancí jsme měli dost

Vlastní gól Jana Kollera pomohl Sigmě Olomouc vyřadit z Poháru Intertoto slavnou Borussii Dortmund. Snaha německého klubu o vstřelení postupového gólu vyzněla v sobotu naprázdno a z postupu se tak radovali hráči českého celku. "Bohužel pro nás se ten vlastní gól doma ukázal jako rozhodující," litoval špílmachr Borussie Tomáš Rosický.

Foto: ČTK

Ani Tomáš Rosický (vlevo) nepomohl Borussii Dortmund k postupu v Poháru Intertoto.

Článek

Olomouc vám nedala gól, a přesto jste nepostoupili. Co tomu říkáte? Co se dá dělat. Měli jsme doma i v Olomouci dost šancí na to, abychom vyhráli a postoupili. Bohužel pro nás se ten vlastní gól doma ukázal jako rozhodující. Rozhodně to nesnižuje postup Sigmy, protože si vytvořila v obou utkáních také hodně šancí. V sobotu to byl pro diváky určitě pěkný zápas a myslím si, že si ho i patřičně užili. Pro ně skončil dobře.

Řekl jste, že i v Olomouci jste měli dost gólových šancí, co podle vás chybělo k tomu, abyste nějakou proměnili? To kdybych věděl! O tom se vždycky špatně mluví, to se zeptejte spíš našich útočníků.

Před utkáním jste řekl, že by vyřazení Dortmundu bylo blamáží... To platí i po utkání.

Čím vás Sigma nejvíc překvapila? Vlastně ničím. Domácím patřilo asi dvacet minut v úvodu druhé půle, jinak se bránili a hrozili z brejků. My jsme s blížícím se závěrem stále víc dominovali a měli jsme dost času vstřelit postupový gól. Bohužel se tak nestalo.

Co tohle vyřazení pro Borussii znamená? V první řadě ostudu. Zase nebudeme hrát v pohárové Evropě. Totéž nás potkalo loni s Genkem. Jestli to bude něco znamenat i ekonomicky, to nevím, pro nás hráče to je v každém případě hrozně smutné. Snad se to neodrazí i na začátku v bundeslize. Loni jsme ho měli hodně špatný a přes výborné jaro jsme už ztrátu na přední příčky nedohonili.

Čím si spravíte chuť? Věřím, že s reprezentací postupem na mistrovství světa. Jeden krok nás čeká právě v Olomouci, kde je báječné publikum. V sobotu to opět dokázalo, i když tentokrát jsme ho neměli s Honzou Kollerem na svojí straně.

Reklama

Související témata: