Hlavní obsah

Látal se oficiálně rozloučí s fotbalem, plánuje velkou akci

OSTRAVA

Vicemistr Evropy z roku 1996 Radek Látal se v pondělí oficiálně rozloučí s fotbalovou kariérou. V 18 hodin začne na Bazalech exhibiční zápas, v němž se naposledy představí fanouškům ve fotbalovém dresu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radoslav Látal

Článek

Během zápasu by mohl vystřídat postupně čtyři trika. Pozval totiž kamarády z Olomouce, kde s profesionální kariérou začínal, z německého Schalke, s nímž vyhrál Pohár UEFA, z reprezentace, se kterou získal v Anglii stříbro na mistrovství Evropy, a z Baníku, v jehož dresu slavil mistrovský titul i triumf v domácím poháru. V létě jeho dres odložil a v klubu přesedlal do role vedoucího mužstva.

Látal oslovil celkem 40 hráčů, mezi nimiž je i řada zahraničních hvězd: německý mistr světa Thon, Nizozemec Van Hoogdalem, Belgičan Wilmots nebo Poláci Hajtó a Waldoch, kteří s Látalem hráli v Schalke.

Pozvánku dostali například i současní reprezentanti Šmicer, Poborský, Bolf, Heinz a desítky dalších, mezi nimi také hokejoví mistři světa z Vídně Pavel Kubina a Václav Varaďa.

Konečnou sestavu by měl Látal oznámit na odpolední tiskové konferenci. "Je mi jasné, že ne všichni dosud aktivní hráči budou moci v době, kdy vrcholí příprava na novou sezonu, jen tak z klubů odejít, byť jen na jeden či dva dny," uvedl na webových stránkách Baníku. Podle nich vedení klubu jednalo o tom, že předzápas obstará současný Baník s nejmenovaným špičkovým evropským týmem.

Vedle fotbalu by měl pětatřicetiletý Látal zvládnout také autogramiádu, která má začít v 15:30 před ostravskou Novou radnicí. Vstupenky na zápas budou stát 40 korun a protagonista benefice plánuje, že z ní pořídí DVD. Na něm by se měl objevit záznam z finále vítězného finále Poháru ČMFS se Slováckem, který byl posledním soutěžním Látalovým zápasem.

Reklama