Hlavní obsah

Fotbal ušetří přímo na svazu

PRAHA

Výkonný výbor ČMFS schválil novou strukturu aparátu s cílem ušetřit nejméně 10 % na mzdách. Realizací byl přímo pověřen předseda Pavel Mokrý. Do konce roku dojde také k personálním změnám nejen přímo v aparátu, ale také v komisích.

Článek

Nově budou ustanoveny i řídící komise fotbalu v Čechách a na Moravě. "Od Nového roku by měl svaz fungovat podle nových pravidel," řekl Mokrý s tím, že letos bude výkonný výbor ještě 6. a 20. prosince.

Předseda ukončí do konce roku svoje podnikatelské aktivity a stane se svazovým zaměstnancem. "To odpovídá struktuře sedmdesáti procent národních svazů," dodal generální sekretář Petr Fousek. V kuloárech se diskutovalo i o něm, ale zřejmě ve funkci zůstane, jen mu budou upraveny kompetence. Měl by se věnovat hlavně mezinárodním záležitostem.

Na los MS osmičlenná delegace

Svaz se připravuje na účast na MS 2006, kam se česká reprezentace probojovala po šestnácti letech. Losování 9. 12. v Lipsku se zúčastní kromě Mokrého a Fouska pochopitelně trenér Brückner, vedoucí mužstva Dudl, místopředsedové Košťál a Vacek, tiskový mluvčí Tuček i zástupce oddělení logistiky Valtr.

Otázkou zůstává nasazení mužstev. "Největší podporu má varianta nasazení do košů podle výsledků na posledních třech šampionátech. Ta je pro nás nevýhodná. My podporujeme výrazné zohlednění žebříčku FIFA, v němž jsme druzí. Definitivní rozhodnutí padne 6. prosince," uvedl Fousek. Varianty pro český tým jsou tak od prvního až po třetí koš.

Řeší se otázka Národního stadiónu

V lednu dojde ke jmenování nového realizačního týmu u reprezentace do 21 let. Výkonný výbor také vyhodnocuje informace o podmínkách pro výstavbu Národního stadiónu. Na starosti to má místopředseda Košťál, jehož svazem placeným asistentem se stal bývalý předseda Obst. "Posuzujeme místo, kde by měl stát, až po finanční garance a jeho využití. Jasno chceme mít v prvním čtvrtletí roku 2006. Existuje ale i varianta, že by se nestavěl," uvedl Mokrý.

Majitelem stadiónu bude ten, kdo nejvíc investuje, což má být podle výkonného výboru stát prostřednictvím města. Nejpravděpodobnějším místem výstavby jsou pražské Stodůlky, zájem mají ještě další dvě městské části. Vzhledem k potřebnému vytížení by na něm měly hrát alespoň dva prvoligové kluby. Tuto možnost prý zvažuje Sparta a nabídnuta bude Slavii.

Reklama