Hlavní obsah

UEFA pohrozila bohatým klubům, že nemusejí hrát domácí ligy

Budapešť

Představitelé evropské fotbalové asociace UEFA ve čtvrtek na svém kongresu varovali elitní kluby sdružené pod hlavičkou G14, že mohou být vyřazeny ze současných pohárových i národních lig. Reagovali tak na spekulace, že si chce G14 založit vlastní soutěž. Skupina bohatých týmů to však odmítá.

Článek

"UEFA nebude stát v cestě tomu, kdo chce opustit naši rodinu. Je to skupina samozvaných bohatých klubů, které chtějí získat větší moc a víc peněz, ale nezajímá je sport ani fanoušci," řekl na adresu osmnácti špičkových mužstev šéf UEFA Lennart Johansson.

Představitelé G14 však dnes znovu zopakovali, že nechtějí založit konkurenční soutěž, jde jim prý pouze o to, řešit současné problémy. Elitní kluby by například chtěly změnit formát Ligy mistrů, aby v ní hrály více zápasů. Pomáhají také klubům se žalobami na UEFA a FIFA ohledně zraněných fotbalistů při plnění reprezentačních povinností.

"Dnešní útok od UEFA nás neodradí od toho, abychom bojovali za naše práva. Současná pravidla jsou nastavena ve prospěch svazů a kluby nemají žádné zastání. To se musí změnit," uvedl generální manažer G14 Thomas Kurth.

Sdružení G14 původně tvořila čtrnáctka klubů ve složení Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Liverpool, Juventus, AC Milán, Inter Milán, Bayern Mnichov, Borussia Dortmund, Marseille, Paris Saint-Germain, Ajax, PSV Eindhoven a FC Porto. Před čtyřmi lety se k nim ještě připojily Valencie, Arsenal, Bayer Leverkusen a Lyon.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG