Hlavní obsah

Brücknera trápí jen zdravotní stav Kollera

PRAHA

Kompletní nominovaná devatenáctka se trenérovi fotbalové reprezentace Karlu Brücknerovi sešla v pátek po poledni v hotelu Praha. Starosti mu dělá pouze zdravotní stav Jana Kollera, který se podrobil minulý týden v Německu operaci a deset dní netrénoval. Do středečního kvalifikačního zápasu s Moldavskem by měl být fit.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Koller se v Německu podrobil operaci.

Článek

"Věřím, že bude k dispozici. I doktor Krejčí je oproti původním prognózám optimističtější. Rozhodující budou vlastní Kollerovy pocity v průběhu tréninků, ale jsem optimista," vyslovil nahlas svoje přání Karel Brückner.

"Únavové problémy s tříslem měl Petr Čech, s mírnou teplotou přijel Jiří Štajner, zdravotní potíže měli po sezóně i Pavel Nedvěd a Vladimír Šmicer. Všichni by ale měli být do středečního zápasu v pořádku," dodal kouč.

Koller: Cítím se dobře a chci hrát

Jan Koller sám hýřil optimismem. "Nezlobte se, ale neprozradím, co mi lékaři v Německu operovali. Měl jsem s tím potíže už asi tři měsíce, i když časem jsem si zvykl. Nebylo však možné dál se zákrokem otálet. Uvidím, co se mnou udělá deset dní nečinnosti, ale chci hrát a věřím, že se dokáži na zápas připravit," zadoufal Koller.

"Za celou kariéru jsem nebyl vážněji zraněný. Tohle je vlastně moje nejdelší období nečinnosti," říkal dvoumetrový útočník. Brückner má připravenu i variantu bez Kollera, v níž by figuroval další dlouhán Lokvenc.

Program přizpůsobí momentální situaci

Trenér Brückner si na soustředění před Moldavskem připravil oproti ostatním srazům poněkud upravený program. "Musím vycházet z momentální situace. Většina fotbalistů skončila ve svých klubech podobně jako domácí hráči na konci května. Čtyři až pět dní volna jim v takovém případě mohlo jen prospět," vysvětlil.

"Ti, kteří končili dříve, se připravovali individuálně ve svých bývalých klubech v Čechách a na Moravě," připomněl Brückner dopředu dohodnutý plán. "Pro případ hromadného zranění, pokud bychom si nevystačili s tímto kádrem, jsou na telefonu další domluvení hráči," uvedl Brückner.

"V přípravě vycházíme z toho, že se musíme věnovat fyzické kondici, aby se hráči dostali na stejnou úroveň, ale nepomineme ani tradiční technicko-taktické záležitosti, samozřejmě i s ohledem na středečního soupeře. K dispozici máme šest dní, což není příliš mnoho, ale také to není málo. Každý den společné přípravy je cenný," zdůraznil trenér.

O Moldavcích má dostatek informací a bude mít k dispozici i video z jejich sobotního zápasu s Rakouskem. "V přípravě zohledníme jejich tradiční herní rozestavení 3 - 5 - 2, které dodržují," dodal Brückner.

V neděli volno

Ještě v pátek v podvečer, kdy opadlo největší vedro, si hráči zatrénovali na Strahově. Kouč měl se svými asistenty k dispozici brankáře Čecha a Blažka, obránce Grygeru, Bolfa, Ujfalušiho, Jankulovského, Hübschmana a Týceho, záložníky Poborského, Rosického, Galáska, Nedvěda, Šmicra a Gedeona, útočníky Kollera, Baroše, Lokvence, Vachouška a Štajnera.

Další dva tréninky jsou plánovány na sobotu, jeden pak na nedělní dopoledne a po něm by měli mít hráči půl den volna. Znovu se sejdou v neděli večer a v pondělí dopoledne se přesunou do olomouckého hotelu Gemo. V hanácké metropoli si ještě v pondělí vyzkoušejí trávník Androva stadiónu. Oficiální trénink mají na programu v úterý v podvečer. Týž den si také prohlédnou soupeře na videu.

Reklama