Hlavní obsah

Kdo s koho? Copa América nabídne duel Argentiny s Uruguayí už ve čtvrtfinále

PRAHA

Asi málokdo čekal, že se dva ze tří velkých favoritů Copy Américy střetnou už ve čtvrtfinále. Domácí Argentina narazí na Uruguay, a poté, co s odřenými zády postoupila ze skupiny, může šampionát definitivně opustit. Předváděná hra totiž výrazně zaostávala za reputací jednoho z nejlepších celků planety.

Foto: Enrique Marcarian , Reuters

Argentinec Sergio Agüero byl nejlepším hráčem v duelu s Kostarikou. Co předvede proti Uruguayi

Článek

Argentina – Uruguay, tip bookmakera Fortuny:  - 2,5 branky

Na vině špatného herního projevu byl hlavně trenér Batista, který první dva zápasy (Kolumbie 0:0, Bolívie 1:1) doslova prokaučoval, když nedokázal poskládat vhodně základní jedenáctku. Až změna ve třetím duelu (Kostarika 3:0) ukázala skutečnou sílu pořádajícího celku. Do sestavy se od úvodního hvizdu konečně dostali kmenový hráči Realu Madrid Di Mária, Gago a Higuaín, kteří hru Argentiny výrazně okysličili, stejně jako střelec dvou branek Agüero, pro změnu hájící barvy konkurenčního Atlética.

Naopak na lavičku se posadili defenzivněji ladění fotbalisté v čele s Cambiasem, na střídačce zůstanou také proti Uruguayi. Rovněž hosté nedokázali zvítězit ve skupině C, na druhém místě zaostali za vedoucí Chile. Uruguay postupně remizovala s Peru (1:1) i Chile (1:1), teprve v posledním utkání zachránila postup do další fáze nejtěsnější výhrou (1:0) nad Mexikem. Také uruguayský lodivod marně hledá optimální sestavu, nepodařilo se mu do hry zapojit všechny tři ofenzivní hvězdy týmu, Forlán - Suaréz - Cavani, posledně jmenovaný ostrostřelec Neapole tak od třetího zápasu už pouze vysedává na lavičce.

Mimo hru nejspíš zůstane i ve čtvrtfinále, přednost dostanou defenzivněji laděný hráči. Překvapením by nebyla osobní obrana Messiho, které se mohou ujmout Peréz, který to ale nesmí přehánět s důrazem. Vyrovnaný duel je zcela otevřený a může dopadnout jakkoliv, pokud se k něčemu přiklonit zkuste postup Argentiny, přestože Uruguay vloni skončila na MS v JAR nejlépe ze všech Jihoamerických celků. Jistější volbou pro sázku by mohl být počet branek v utkání, na Copě letos padá jen málo gólů, jinak tomu nebude i ve výrazně takticky vedeném duelu

„Většina lidí se nechala unést poslední výhrou Argentiny nad slabou Kostarikou a favorizují domácí celek. Mě osobně ale oba favorizované týmy na dietním šampionátu zatím nepřesvědčily, a proto čekám remízový zápas. Po prodloužení by pak mohla postoupit Argentina, přeci jen by byla škoda, kdyby nejlepšího fotbalistu světa Messiho vlastní fanoušci zlynčovali,“ říká hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

Na zápas si mohou sázkaři vsadit přímo v průběhu utkání a také ho sledovat díky streamovanému živému vysílání, které Fortuna poskytuje na svých stránkách jako jediná sázková kancelář. 

Reklama

Související témata: