Hlavní obsah

Varování pro fotbalové fanoušky! Lístky před Anglií kupujte jen oficiální cestou

Praha

Start kvalifikace o fotbalové EURO 2020 nabídne českým hráčům i fanouškům lahůdku v podobě utkání na hřišti Anglie. Hrát se bude na proslulém stadionu v londýnském Wembley 22. března a fanoušky zajímá, jak to bude se vstupenkami. "Věříme, že anglický výjezd bude jedním z nejpočetnějších v historii české fotbalové reprezentace," uvedl informace tiskový mluvčí české fotbalové reprezentace Pavel Pillár. Ticket manažerka FAČR Nikola Müllerová zároveň varuje před nákupem vstupenek na neoficiálních nákupních serverech. Při utkání se Slovenskem se totiž dostaly do oběhu duplicitní vstupenky a fandové se na stadion nedostali.

Foto: David Klein, Reuters

Čeští fotbalisté se vrátí do Wembley

Článek

Ve spolupráci s certifikovanou cestovní agenturou CZECH SPORT TRAVEL připravilo marketingové oddělení reprezentace několik možností výjezdů, k dispozici jsou autobusové i letecké varianty. „Naším cílem bylo poskytnout fanouškům co možná nejrychleji osvědčenou možnost výjezdu s veškerým možným servisem. Věříme, že mnozí fotbaloví nadšenci využijí této nabídky jako exkluzivního dárku pod vánoční stromek," řekl k aktuální nabídce Pillár.

„Jistotu vstupenek do českého sektoru a také maximální možnou organizační pomoc anglických pořadatelů dávají právě tyto výjezdy spoluorganizované přímo zástupci české fotbalové reprezentace. Jakékoliv další zájezdy, které jsou v tuto chvíli fanouškům skrz další cestovní agentury nabízeny, se mohou potkat s obtížemi ze strany anglického svazu nebo přímo orgánů UEFA. Ta se z důvodu bezpečnosti snaží maximálně zamezit tomu, aby se na tribunách mísili fanoušci soupeřů."

Česká strana momentálně čeká na finální umístění sektorů pro české fanoušky, na ceny lístků i informace o nutných bezpečnostní procedurách. Jasno by mělo být během nejbližších týdnů. "Ihned poté bude spuštěn prodej pro české fanoušky. Reálný start předpokládáme ve druhé polovině ledna. Vstupenek bude díky kapacitě Wembley dostatek, fanouškům při nákupu vyjdeme maximálně vstříc," uvedla ticket manažerka FAČR Nikola Müllerová.

Prodej do anglických sektorů startuje již v tomto týdnu, nicméně při jejich pořízení se čeští fanoušci vystavují možným problémům ze strany pořadatelů. "V tuto chvíli totiž není jasné, jak přísně budou nastavena bezpečnostní opatření na samotný zápas," dodává.

Komplikace při utkání se Slovenskem

Samostatnou kapitolou je pak nákup vstupenek na neoficiálních nákupních serverech. „Fanoušci využívající této varianty nemají jistotu, že za své peníze dostanou odpovídající službu. Také při domácím zápase se Slovenskem jsme řešili několik desítek příznivců, kteří nakupovali vstupenky přes server Viagogo a následně se z důvodu existence duplicitních vstupenek na stadion nedostali. V realitě londýnského konání utkání by tento problém nebyl z naší strany nikterak řešitelný," apeluje na fanoušky Müllerová.

Reklama

Související témata: