Hlavní obsah

Smith věří, že Rangers ve Florencii vstřelí branku

PRAHA

Fotbalisté italské Fiorentiny v sestavě s českým reprezentačním obráncem Tomášem Ujfalušim si ze skotského Glasgow odvezli remízu 0:0. Kouč Fialek Cesare Prandelli byl s výsledkem prvního zápasu semifinále Poháru UEFA spokojený. Pochvaloval si hlavně fakt, že jeho celek měl územní převahu a častěji míč na kopačkách.

Článek

„Rangers jsou dobrým týmem, ví jak hrát,“ složil poklonu soupeři Prandelli. „Hráli jsme velmi dobře a udělali jsme to, co jsme si před utkáním řekli,“ poznamenal italský kouč na stránkách goal.com.

„Nebylo to pro nás jednoduché, ale odehráli jsme vynikající první poločas. Ve druhém už to bylo o trochu horší,“ zhodnotil utkání Prandelli a pokračoval: „Bezgólová remíza pro nás znamená, že v odvetě na našem stadiónu musíme odevzdat vše,“ řekl k šancím svého týmu na postup do finále Poháru UEFA.

Trenér Rangers Walter Smith už vyhlíží odvetu semifinále Poháru UEFA ve Florencii. Po bezrbrankové remíze stačí skotskému celku k postupu výhra, nebo jakákoli gólová remíza. „Když nedostanete gól v domácím prostředí, pořád máte velkou šanci na postup. Nám se to podařilo a dává nám to velkou příležitost do odvety,“ řekl pro tribalfootball.com po utkání na Ibrox parku.

Rangers dokázali v této sezóně vstřelit minimálně jednu branku v zápasech pohárové Evropy na hřištích v Lisabonu, ve Stuttgartu či v Lyonu. „Letos se nám na hřištích soupeřů gólově dařilo jak v Lize mistrů tak v Poháru UEFA,“ všiml si Smith. „Pojedeme do Florencie s cílem uspět a vstřelit nějakou branku,“ poznamenal.

Reklama

Související témata: