Hlavní obsah

Není se čeho bát, burcuje Straka

ROTTERDAM

Na dalšího věhlasného soupeře si brousí zuby tepličtí fotbalisté. V lize nešlapou, jak by chtěli. Po propadáku v Plzni před nimi vyvstal problém s obsazením místa brankáře, Evropě však opět o sobě chtějí dát vědět v souboji s Feyenoordem Rotterdam.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Takhle se Tepličtí radovali z vítězství nad Kaiserslauternem. Budou mít důvod k oslavám i v Rotterdamu?

Článek

Na jeho stadiónu de Kuip, který letos byl i zastávkou české reprezentace při cestě na EURO 2004, odehrají večer úvodní utkání 2. kola Poháru UEFA. "Není se čeho bát," čišel den před utkáním z teplického kouče Františka Straky optimismus a touha vyřadit po Kaiserslauternu další velkoklub. "Proti favoritovi nemáme co ztratit."

:. ANKETA
Jaký výsledek v utkání s Feyenoordem by podle vás byl úspěchem Teplic? Hlasujte na konci článku.

Co s týmem udělala víkendová prohra a mizerný výkon v Plzni? "Je dobře, že se to stalo před pohárovým zápasem. Musíme si zase uvědomit, co vlastně chceme, abychom v Rotterdamu nepadli na pusu," přemítal režisér teplické hry Pavel Horvát.

Ošidná nula

Podzimní slunce uvítalo severočeský tým v nizozemském přístavu. Naložit v něm hodlá dobrou pozici pro odvetu. "Dát gól a neprohrát," naznačil Horváth, jaký stav by se mu líbil.

Ošidné by podle Straky bylo hrát na 0:0. "To Sparta chtěla v Istanbulu taky a jak dopadla..." připomněl. Ani výsledek Letenských v Turecku (0:1) by však pro Teplice nebyl špatný. "Když prohrát, tak raději 1:2," kalkuloval kouč.

Sparta si s Feyenoordem přede dvěma lety v Lize mistrů poradila a poslala ho do Poháru UEFA. V něm zazářil. Od finálového úspěchu s Dortmundem však ze sestavy zmizeli mj. van Hooijdonk a Bosvelt.

"Teď jsou k načnutí, chybí jim sehranost," pravil teplický kouč. Sílu dál Feyenoord má v ofenzívě s Belgičanem Buffelem či Kuijtem. "O obraně ale leccos vypovídá poslední zápas," tvrdil Straka. Feyenoord v Groningenu vedl 3:0 a nakonec jen remizoval.

Kdo si zachytá?

Ještě hůř ale dopadly o víkendu Teplice. Straka už po půli v Plzni střídal chybujícího brankáře Tomáše Poštulku. Přetekl pohár trpělivosti a dostane opět šanci Patrik Kolář, nebo se vrátí dlouhodobá jednička? "Vnitřně jsem rozhodnutý. Zatím jsem to ale nikomu neřekl," zůstával tajemný Straka. Nebyl by Kolář příliš nezkušený na to, aby vletěl do pohárové bitvy před nějakými 40 000 diváky? "Má za sebou zápasy s jednadvacítkou," reagoval kouč.

"Střídán kvůli chybě jsem snad nikdy nebyl, ale vzal jsem to," podotkl Poštulka. Pro brankáře mnohdy příjemnější soustavnou kanonádu, než-li občasnou ligovou nudu, čeká v dnešním utkání. Netušil ale, jestli jí bude čelit. Rameny krčil i Patrik Kolář. Kouč podle něj sestavu sděluje až v den utkání. "Šance je pro mě ale určitě největší za dobu, co jsem v Teplicích," vnímal reálnou naději, že si zachytá v důležitém zápase. "Snažil bych se nezklamat."

Před soubojem
Teplice
Kolář (Poštulka) - Lengyel, Rada, Hunal, Doležal - Verbíř, Horváth, Voříšek, Tesařík - Benčík, Rezek
Feyenoord
Zoetebier - Swerts, Van den Berg, Paauwe, Song - Acuňa, Schreuder, Ono, Lurling - Buffel, Kuijt.
Zápas se hraje v Rotterdamu od 20:45, řídí jej rozhodčí Briakos z Řecka. Televize nevysílá.

Reklama

Související témata: