Hlavní obsah

Kouč Atlétika Simeone poděkoval všem, kteří mu od prosince věřili

Bukurešť

Trenér fotbalistů Atlétika Madrid Diego Simeone se po necelém půlroce na lavičce španělského mužstva raduje z triumfu v Evropské lize. Atlético ve středečním finále v Bukurešti porazilo španělského rivala Athletic Bilbao jasně 3:0.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Kouč Atlétika Madrid Diego Simeone nad hlavami hráčů.

Článek

"Jsem hrdý na své hráče a všechny v Atlétiku. Taky jsem vděčný všem lidem, kteří nám od prosince věřili," uvedl po zápase Simeone. Stal se prvním argentinským trenérem v historii, který vyhrál Evropskou ligu nebo jejího předchůdce Pohár UEFA.

Právě tuto trofej získal rodák z Buenos Aires v roce 1998 v dresu Interu Milán. "Vítězství je krásné vždycky. Jako hráč si to víc užijete, protože jste na hřišti, kde můžete běhat a křičet. Jako trenér musíte své nadšení trochu mírnit," vysvětlil dvaačtyřicetiletý kouč.

Ze svých svěřenců vyzdvihl autora dvou branek Radamela Falcaa, jenž zopakoval loňský triumf z Porta. "Znám Radamela už od jeho mládí. Stali jsme se šampióny v Argentině (v roce 2008 s River Plate) a vyhráli jsme spolu i teď. Je to obdivuhodný hráč a mám ho velmi rád. Vždycky chce dokázat víc a jeho ambice nemají hranice," popsal Simeone své útočné eso.

Je si vědom toho, že šestadvacetiletého kanonýra, který dal v Evropské lize 12 a v domácí soutěži 23 branek, bude těžké v týmu udržet. "Doufám, že s námi zůstane také v příští sezóně. I v opačném případě budu šťastný za všechno, co pro něj bude nejlepší," dodal.

Trenér Bilbaa vzal porážku na sebe

Zklamaný trenér Bilbaa Marcelo Bielsa, který kouče Atlétika Simeoneho vedl čtyři roky v argentinské reprezentaci, vzal porážku na sebe. "Hráli jsme tak, jak nám Atlético diktovalo, a tím jsme jim to usnadnili. Samozřejmě jsem zodpovědný za to, jak můj tým hrál a že jsme nesplnili náš cíl," uvedl šestapadesátiletý kouč.

Vítěznému celku pogratuloval a uznal, že byl výrazně lepší. "Nás soupeř je zaslouženým vítězem. Mezi oběma týmy byl výrazný rozdíl," uzavřel Bielsa. Baskický celek prohrál i druhé finále, v roce 1977 neuspěl proti Juventusu Turín.

Reklama